23 april 2013

Idag så skulle B ridas ut och nu går det typ inte att rida nånstans när bara asfalten har smält fram så skrittade en slinga på 1h, Är ju ändå ganska bra att han får ta det lite lungnt den här veckan när han ska hoppa 2 dagar och snart är det Vännäs!
 
Vet inte riktigt vad B kommer tycka, kan bara att jag kommer ha en väldigt taggad ponny, så nu ska vi bara försöka komma på lite små fel och testa lite höjder så kanske det blir debut på LB om 2 veckor;)

Vecka 17

Måndag:Dressyr för Annika
 
Tisdag:Uteritt
 
Onsdag: Inne
 
Torsdag:Longering/uteritt
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Annika hoppar Bralle?
 
Söndag: Hoppning för Annika
 
Som ni ser så ska Annika förmodigen hoppa Bralle. Tycker de är bra både för mig och han om hon hoppar han. Bralle för större självförtroende eftersom hon kan ge han bästa möjligheterna till att hoppa och sen hoppar jag honom direkt efter på söndan så kan Annika hjälpa bättre när hon har hoppat han och vet hur han är och så;)
 
Annars är det en helt vanlig vecka för oss och bara 3 veckor kvar till Vännäs nu!! Hoppas bara att den eländia snön kommer smälta till nästa vecka(vilken man får drömma om) då är det ju sista hoppträningen och Vännas är utomhus, men taggad som få nu!!;)

22 april 2013

Idag är det måndag=dressyr för Annika. 
 
B är ju alltid lite pigg, men idag var han extrem, seriöst han var helt jobbig och så fokuserade vi mycket på sits och små hjälper och visst Bralle lyssnar ju för varenda minsta vink man gör, men idag så gjorde vi inte våra bästa övergångar om jag säger så och han sprang bara med huvet högt upp i taket, men vi får väl träna och får se till att inte vila han dan före dressyrkursen när det blir så många hästar i ridhuset så är B allt mer pigg och speciellt när alla gör samma sak, då kan han som härma hästen framför och han har lärt sig att titta på kompisen och sen göra samma sak vet inte om han tycker att det blir tråkigt elr vad han tycker, men då springer han väldigt fort i alla fall.
 
Fast som sagt så brukar han inte vara så extrem så är inte nöjd över han idag och tycker inte min insats var så bra heller för den delen..
 

Tävlingstermin VT-2013

Gör en sån här liten tävlingstermin nu för 2013, som alla andra gör, haha;)
 
V.19 10,11,12/5-2013 Vännäs RF ponnyhoppning med Agria ponnyallsvenskan elit omgång 3
 Fredag:LC,(LD?)
Lördag:LC,(Debut LB?)
Söndag:LC
 
V.22 31/5,1,2/6-2013 Jokkmokks RK ponnyhoppning med MHPC
 Fredag:LC
Lördag:LC,(LD elr LB?)
Söndag:LC elr LB?
 
V.24 14,15,16/6-2013 Vindelns RK vindelhoppet
 Fredag:LC
 Lördag:LC,(LB?)
Söndag:LC elr LB?
 
V.26 29,30/6-2013 Älvsbyn RK
Fredag:LB elr LC?
Lördag:LC,(LB?)
 
Om allt går bra så startar jag alla LB och kunde inte gör någon planering för sommaren för det är ett väldigt tjorv med bete allt och sen ska ju B få åka och träna på sommarn också så vi får se hur de blir!
 
 
 
 
 
                              

                    

21 April 2013

Idag hade B vila och vara bara där och skötte han innan jag åkte hem. Nu så ska jag kolla över lite tävlingar och sånt, bete mm. Brallis ska även få åka ganska långt ner i sommar så taggar!

everything is going down and down until you reach the bottom

Går bara neråt och neråt för mig i hoppningen. Stoppen kommer allt mera och allt oftare. Idag hoppade vi en liten bana på max 70 och seriöst så tog vi inte oss igenom den felfri.. Visst de är träning, men han har alltid ställt upp så vet inte vad det är nu men det känns som vi inte kommer vidare utan bara neråt och neråt på allt lägre höjder och lättare banor, seriöst trodde de bara kunde gå bättre efter förra helgen och helgen för det, men tydligen så kan det bli värre..
vars försvann du?

Nizarträning 19 april 2013

Ja red för Nizar idag och det gick faktiskt väldigt bra, Nizar red B och han sa att han tryckte lite inåt i volter och att jag inte får låta honom göra det utan måste trycka ut han och då blev han genast mycket finare.

17 april 2013

Idag så har det varit full fart hela dan, ridit två hästar idag, smort allla Bs grejor så dom är rena inför Nizar ihelg. Även massa mys med finaste Bralle. Finns inte or d hurmycket jag älskar denna ponny<3
Ska bara beskriva lite kort om ridpassen.
 
Bralle:Full av energie som vanligt och väldigt avslappnad idag. Red inne själv i stora för engångs skull och var riktigt skönt faktiskt. Bralle levererade bra, tränade mest övergångar och att han skulle vara lungn och försöka behålla formen. Sen på slutet fick jag en perfekt övergång till halt. Alla benen rakt jämt med varandra, han behöll formen från galoppen och var avspänd så jag nöjd mig där efter med det. Skritt och trav måste,måste bli bättre men ska träna på och så får vi väll se. 
 
 
 
Foxy: Fick även testa på foxy lite och han var jätte kul! Han var som pigg och framåt samtidigt som han krävde mycket skänkel. Tycker han var väldigt kul och fin att rida, men sen är det ju så att de är B som ger;)
 
 

tillbaks

Nu är jag tillbaks igen, haha;) 
 
I alla fall så var det tävlingar ihelg, gick rent ut sagt åt helvete, men nu ska jag allt ta igen allt i vännäs;)
 
För övrigt så är jag ledig idag och imon eftersom vi har uvecklingssamtal och då får vi ledigt. Så sticker snart till stallet och rider B. Blir nog ett pass inne idag eftersom det är Nizar ihelg(Fredag,lördag) Så ni taggar vi de och lägger helgen bakom oss!

Bloggning

Är inte alls sugen på att blogga, så ni får väl se om jag kommer tbx

Lite tid=usel bloggning

Har haft noll tid till bloggen dom senaste dagarna fullt ös hela tiden, men nu när allt är fixat kan man äntligen andas;)
 
Onsdag: Longerade jag B och en som känner igenom hästar om dom har spänningar i musklerna mm. Hon gav mig några bra tips också hur jag skulle undvika spänningar i musklerna mm. Så var faktiskt riktikt bra! B är lite spänd i ryggen, men de var ingen fara och så visste hon hur man skulle få bort det så.
 
Igår: Körde lite markarbet så han inte skulle vara så pigg och spänd idag. Gick bra, han var fin och lyssnade bra så är nöjd med det. Duschade han också igår och smorde alla sakerna.
 
Idag är ju då lediig så ska sticka till stallet och släppa ut han och Fabbe straks. Malin kommer och knoppar han vid halv 1 så han får vara ute lite i alla fall;) Bloggar mer ikväll
Nu kör vi!

Bildbomb A-C träning 6-7 april 2013


8 april 2013

Idag hade B vilodag och red klubbponny på kursen. Red Smugglan och inte inte alls bra, men tror det är väldigt bra träning att rida andra hästar. Smugglan är ju väldigt seg om man jämför med Bralle så driva,driva och driva var det som gällde. 
 

Vecka 15

Måndag: Vila
 
Tisdag: Uteritt/inne?
 
Onsdag: Inne/uteritt?
 
Torsdag: Markarbete
 
Fredag: Tävling LD,LC
 
Lördag: Tävling LD,LC
 
Söndag: Skritta ut
 
 

A-c Träning

Sorry usel uppdatering, men har inte haft tid alls utan fullt trots lovet. Men är nu tillbaks igen i alla fall;)
 
A-C träning i helg då är väl helt ok nöjd, men hade kunnat vara mycket bättre.
 
Lördag: Gick ganska bra ryttarmissar här och där men ponnyn var amazing!! Han ställde upp och kom bra på hinder och hoppade med ryggen. Övningen var som menade för oss, haha;) Men ass bra övning och något som vi även måste träna mer på. Man märker vilken skillnad de är med ponnyn hans galopp är på plats. Duktiga killen<3
 
Söndag: Är det ju banhoppning som vanligt. Gick inte alls bra, jag red inte rätt och B var väldigt krånglig idag. Inte alls min lilla poa. Känns ju inte så bra när man vet att de var sista träningen innan hemmatävlingarna.. Men får väl se hur de går, ta det som en träning och bara rida utan krav, brukar funka bäst så;)
(bilder och filmer får ni sen)

Rusticates Carlo 4 april

Idag så red jag ut i fin vädret och bara myste i solen. Var väldigt varmt och blåset ingenting så var riktigt härligt att rida ut idag;) Bralle tyckte nog också de, var ute ca 45min och red i alla gångarter. Haha min poa är så söt när han tycker asfalten som kommit fram på vissa ställen är lite halv läskigt;) 
 
Ska även nu förbättra min uppdatering och bloggen kommer hållas igång, bra va?