Igår och idag

Hann ju inte blogga igår så bloggar idag ist;)

Igår så red jag mer dressyr, de finns ingen äng elr ridbana att rida på så fick trimma på skogsstigar och grusvägar ist. Han var ganska duktig, men väldigt pigg! Måste verkligen träna på att få han mjukare och lungnare. Galopperade ganska mycket och var ute ca 45min. Han fick jobba ganska mycket så blev inte så länge. Men jag måste ju behålla kondisen till ihelg för då åker vi till Älvsbyn och tävlar;)

Idag så fick han en välförtjänt vila så åkte bara ner och mockade och så. Åker ner igen på kvällen och tar in hästarna.
Har inte så mycket att skriva om så ni får lida av halv dålig uppdatering.


Regn,regn och regn

Blir så himmla deprimerad när det ska rengna på sommaren.. Idag har det bara typ regnat hela dan. På sommaren skare ju vara sol och varmt, men inte då.
 
Har i alla fall ridit ut idag igen med Alma och Smilla. Gick bra och ponnysarna skötte sig super! Bralle tycker nog det är skönt att bara få chilla runt i skogen och äta gräs eftersom han har tävlat och tränat ganska mycket nu på våren. Tycker att nu när jag har börjat rida ut i pokki har han börjat bli lite stretig i munnen och han brukar ju vara 100% mjuk, men även när jag försöker lätta använda rygg och röst när jag ska stanna så blir han inte mjuk.. Har ingen anning vad det kan bero på kanske att han får vara ute och beta hela dan? Har som sagt ingen anning, men imorgon rider jag dressyr och då ska jag bara träna mjukheten och göra han lösgjord och fin.
 

Ponny på bete

Igår släppte jag min lilla fin poa på bete! Gud vad glad han blev, sprang runt som en tok med Foxy och Faxen!
 
Idag så red jag ut en sväng med Lowa och Alma. Vi red och badade vid likviken vid jokkas och det är även första gången jag badar med han. Han är ändå kanske tuff min lilla ponny, gick väldigt långt ut ända tills han hade vatten ända upp till magen, sen tog det stopp, men krävdes inte många steg så skulle han ha simmat.
Red även barbacka och hoppade en liten gren vid en stig, han är så underbart fin min lilla kille<3
 
Nu står han ute och njuter av solen och kommer inte in förrän senare ikväll;)
 

Bilder klubbtävling 2013-06-16

 

19 Juni 2013

Sorry,sorry för usel uppdatering, men har varit och shoppat i Luleå= noll tid till bloggen.
 
Idag kom vi hem och stack direkt till stallet för att jag skulle hoppa för pia. B var asfin, men pigg till 1000! Min ponny blir viss aldrig less, tävlade i söndags och hoppade nu på onsdag och helt över zpeedad, dock var vi tvungen att hoppa inne eftersom dom ska bygga flera och stora hagar på hoppbanan och flytta hoppbanan till andra sidan vägen. 
Hur som helst hoppade vi studs och sen på slutet hoppade jag en enstaka oxer med lång distans. Var mycket bra övning eftersom att jag behöver träna på att hitta rätt avsprångs punkt på längre distanser. Att hoppa studs är även en väldigt bra styrke träning för hästen. 
När vi hoppade studs så var mitt lilla engergi piller helt övr taggad, men kund va kul han tyckte att de va! Har inte hoppat studs på år nu så han tyckte att de var askul och bara lekte över. Dock så behöver jag träna på att hålla blicken rakt fram och att han inte ska öka i slutet. 
När vi hoppar enstaka så höjde Pia till 1m och har alltid varit väldigt osäker på hinder som har långa distanser, men nu så hoppade min ponny hela tiden även om han drog med sig några bommar,kom nära elr långt ifrån så ställde han upp oavsett och på slutet fick jag in känslan riktigt bra kom rätt visste när jag skulle hoppa av osv.
Är så himmla nöjd med han och med tanken på att för några veckor sen kunde jag knappt hoppa 70 utan att han stannade till nu. Nu rider jag på ett annat sätt och med en annan inställning som gör att min lilla prins hoppar allt man styr på. 
 

Klubbtävling

Idag var det klubbtävling och startade LD och LC.
 
LD: Gick ut alldelse för tidigt då det var längre pauser än vad jag trodde så fick skritta ett bra tag. När jag red fram känds han lydig och fin i alla gångarter.
 
Hoppade fram på räcke och oxer och han fick fina språng och var med på allt!Han har ju inte hoppat sen Jokkmokk, men tyckte han kändes otroligt fin.
I grunden var han asfin med på allt så vi nollade och fick rida omhoppning.
I omhoppningen var han taggad och hade ganska bra koll på han så tog ganska snäva svängar, men ponnyn ställde upp till 1000! Så vann faktiskt den klassen! 
 
LC: Han kändes fin så himmla pigg så var typ tvungen att hålla i asmycket. Sen på andra hindret började han studsa mot och då rev han.. Fast vet ju andledningen och fick se en bild och helt omöjligt att han skulle ha klarat det. Men han försökte i alla fall så. Resten av banan gick det fort, är inte så jätte nöjd över ritten, men super nöjd över ponnyn. Vann LC:n också, fina, fina ponnyn<3
 
Vi harju haft en liten cup på klubben om bästa ekipage i hoppning och dressyr. Då har man slått ihop alla omgångar. Jag och Bralle har kommit 2:a,1:a och 1:a så vi blev faktiskt bästa ponny ekipage i hoppning! 
 
Finns inget som kan beskriva min lycka nu, ponnyn är helt enkelt bäst!<3
Bild från Jokkmokk kmr bilder sen;)

after lots of adversity can all turn

 

14 Juni 2013

Idag var det skolavslutning så nu sommarlov! :D Känns inte alls som sommarlov, men jävligt skönt äre i alla fall;)
Efter skolavslutningen stack jag och några kompisar till cafe safari. 
Sen pallade jag inte vara ute i regnet och vara med vid utskäppet så stack hem och fixade lite innan jag begav mig till stallet.
 
Idag så kom mina efterlängtade treton ridstövlar så testade dom på engång. Det är helt sjukt vad sköna dom är!
Red dressyr på banan idag också tränade först lite galoppombyten, men sen insåg jag att nån dag måste jag ju kunna sitta ner i traven på han. Så drog bort stigbyglarna och travarbete på volt skänkelvikningar mm. Red även genom LC:1 bara för att och måste verkligen träna på att när man vänder rätt upp att inte vingla så mycket. Tycket att jag satt mycket bättre ner i traven på slutet också så nu ska det hård tränas med det! B var i alla fall super duktig och lydig även fast han tar allt stöd på vänstertygeln, fast det måste jag jobba mer med. 
I slutet så tog jag och skuttade ett räcke på 60cm eftersom han hade hoppvila förra veckan och på söndag är det klubbis så tog ett språng i båda varven och säger bara det, om han är så fin på klubbisen kommer vi sätta nolla i båda klasserna! Han var så lydig och väntade utan att länga sig och hade bra avsprångspunkt och hoppade runt fina Brallis<3
 

13 Juni 2013

Kom till stallet ganska tidigt och gick ut och betade med han ganska direkt. Red ut sen runt andra bron och eftersom han har stuckit så testade jag ett tvådelat bett med pullartränset och han stack inte en enda gång!
Klättrade även i en liten backe ett tag innan jag skrittade tillbaka. Han var så himmlars fin idag igen arbetsvillig och lydig precis som jag vill ha han. 
 
Idag var det också sista skoldan så skolavslutning imon, sen sommarlov. Saknar sommarn 2012 så grymt mycket!
 
 
 

12 Juni 2013

Red dressyr på banan idag och wow vilken ponny jag har! 
Redan när man red fram så kände man direkt att han var med på noterna, lätt i handen, mjuk och energisk. 
Tränade att han skulle lyssna på små hjälper. Nizar har lärt mig vara mjuk och följsam i ryggen och när jag tränade för Eva så sa hon att vi skulle försöka få hästarna att stanna med hjälp av att man spänner ryggen. Tränade så skritt,halt,skritt,halt och han var underbar! Lyssnade direkt när jag spännde ryggen och eftersom han är så känslig reagerade han direkt, därför var det mycket lätt att lära han de. 
Tränade ganska mycket i galoppen idag också. Minska,öka,flytta in,flytta ut bakdelen och galoppombyten.
 
Minska öka är inge problem för han kan minska till nästan stilla stående till ökade galopp på bara någon sekund. 
Att flytta in och ut bakdelen tycker han därimot är väldigt jobbigt så därfår man jobba lite mera på det. Sen i slutet var han jätte fin även då. Galoppombyten tycker Bralle är en av det roligaste sakerna i ridningen. Så ibland blir han lite för ivrig, men oftast blev det väldigt fina byten även bytena till vänster blev bar och dom har vi alltid haft lite problem med, men nu klockrena byten. Måste även göra han starkare i vänster bakså träna,träna;)
 
Är för övrigt super nöjd med min fina lilla ponny<3 Gick sen ut och betade med han ca 40min och bara myste.
Ska be nån fota nån dag när jag rider dressyr också så ska ni få se hur fin han är, min stjärna<3
 

Vecka 28,29

Kommer under dom två veckorna åka och träna för Bralles gammla tränare. Har ju gått lite fram och tillbakas för oss även fast det gick toppen i Jokkmokk så känner jag att jag behöver lite extra hjälp från nån som verkligen känner han. Få dom dära små tipsen så knapparna börjas hittas osv. 
 

Vecka 28,29

Kommer under dom två veckorna åka och träna för Bralles gammla tränare. Har ju gått lite fram och tillbakas för oss även fast det gick toppen i Jokkmokk så känner jag att jag behöver lite extra hjälp från nån som verkligen känner han. Få dom dära små tipsen så knapparna börjas hittas osv. 
 

11 Juni 2013

Idag skulle ponnyn ridas ut och hans svullnad hade gått ner så ut blev det.

Red runt andra bron och gick även ganska mycket i skogen så han fick lyfta på fötterna. De som suger här i Kiruna är att det inte finns nånstans att rida ut. Så sträckorna där vi brukar rida lär hästarna sig utan till. Som dom vet precis vars vi brukar galoppera osv. Bralle ärju en väldigt pigg och sprallig ponny som älskar fart, de har ju sina fördelar, men nu när han vet vars vi brukar galoppera så gåre inte att skritta han dära elr galoppera lugnt och de.. Han blir överspeedad och sticker. De är verkligen ingen kul när han gör så, men nu försökte jag skritta på dom sträckorna= ponnyn tar bettet och sticker. Så har ganska mycket att jobba på när det gäller de.


10 Juni 2013

Idag hade B vila och red sista gången på kursen. 
Fick rida Parda och ja gick uselt heltcskänkeldöv häst dära, men i alla fall så gosade jag mycket med prinsen.
Gick ut och betade med han och sen när jag tog in han och ryktade och pysslade så märkt jag att han blivit sparkad i hagen..
Kylde såret eftersom han var väldigt svullen och ömmade ganska mycket. Kylde 10min så får hoppas att svullnaden har gått ner till imon. Han halter inte eller nått i alla fall så får se om jag kan rida imon.
 
 

Vecka 24

Måndag:Vila
 
Tisdag:Uteritt
 
Onsdag:Hoppning?annars Dressyr
 
Torsdag:Uteritt/klättra
 
Fredag:Dressyr
 
Lördag:Uteritt/inntervaller
 
Söndag:Klubbtävling LD+LC sista omgången

Film från jokkmokk

 

9 juni 2013

idag så brukar jag ju hoppa, men jag tycker Bralle har gått så himmlars hårt dom senaste veckorna och därför så har han hoppvila den hära veckan. 
 
Dressyrade istället och testade även ett nytt bett eftersom han har känts så konstig imunnen ett tag nu. Bytte till ett tredelat koppar bet. Finns inte ord för hur fin han var idag. Han var hur mjuk som helst och lyssnade på varje vink man gjorde. Han har ju så himmla skummpig trav så sitter inte bra alls i traven utan skumpar bara runt så tränade att sitta ner och även då var han gudars härlig!
Fast vi tränade i självaverket på galoppfattning från skritt. Galopp 10steg trav och sen skritt igen. På slutet var han så himmlars fin och sammlad så han nästan kunde galoppera stilla stående och öka till full galopp igen utan att tappa formen.
 
Ska inte heller rida mer på novabettet utan rider med det tredeladet istället. Tror det trycker i mungiporna när jag rider med novabettet, eftersom det är så tjockt på sidorna så de var nog inte riktigt vårat bett om man säger så. 
kmr kanske film senare ikväll från jokkmokk

Tretorn

Har aldrig varit något stort fan av Tretorn ridstövlar, visst dom är ganska snygga och så, men har aldrig speciellt fastnat för dom och hade aldrig tänkt köpa några.
 
Nu är det så att min bocaj stövlar som jag haft  i 3år nu har gått sönder precis innan Jokkmokk och då var Stina jätte snäll och lånade ut sina Tretorn Advance åt mig. Seriöst så har jag aldrig ridit med några bättre stövlar.Dem gjorde skänkeln väldigt stilla och man fick ett bra skänkel läge så nu är det så att jag tänker klicka hem ett par.
Hittade dom på rea http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=531
 
Tycker dom lätt är värt priset och otroligt sköna och snygga, så i framtiden får ni se mig i tretorn;)

Bilder från idag

Tack Sara för att du orkade ta me kameran till stallet;)

8 Juni 2013

Idag så var tanken att jag skulle ut och rida ett varv runt sjön och sen rida iväg och klättra, men de var någon hundtävling så red fram på banan och sen klättra 30min. Tyckte det gick super han är ju så himmla snäll så.
 
Sen fixade jag,sara och alma till Foxy och Bralle och gick ut och fotade så bilder kmr snart;)

Nu ska bloggandet gå på topp

Jag vet att jag sagt det många ggr men nu ska det bli bättre,lovar! 
 
Jag har massor av ideer,bilder, filmer mm. Så från och med idag så räkna med uppdateringen på topp;)

Jokkmokk 2013/05/31- 2013/06/2

Åkte ju till Jokkmokk och tävlade ihelg och därför har det varit grymt dålig uppdateringen, men ponnyn har verkligen skött sig ihelg. Jag har äntligen hittat lite hur jag ska rida han;) Men ni ska iaf få veta lite hur det gick ihelg
 
Fredag: Han hoppade asfint på framhoppningen, men på banan blev jag osäker och på fjärde hindret släppte jag han och då blev han lång och kunde inte hoppa så jag flög av.
 
Lördag: Hoppade LD+5 och LC+5. I LD:n så var han jätte fin på framhoppningen, men på banan innan start gjorde jag en tempoväxling och fick inte tillbaks han ordrentligt, så han skenade runt banan och rev därför 2 hinder, men de var ju mitt fel trots allt så är nöjd med han.
 
LC:n var han bäst på framhoppning och eftersom det här är vår debut i LC+5 hade jag inga förväntingar bara hålla om  och hålla i han. Med det mottot gick jag in på banan och satte dubbelnollan;) Ponnyn hoppade som en gud och vi plaserade oss fyra;) 
 
Söndag: Hoppade LC. Hade samma taktik som på lördan i LC och vi nollade grunden, men rev första hindret i omhoppningen pga en slarv miss av mig, om jag tagit halv halt hade vi inte rivit. Och kan även säga att vi blev fyra igen, men var bara 11 startade så blev bara 3placerade, men om jag inte hade rivit så hade vi vunnit klassen eftersom vi hade bästa tiden.. Fast ponnyn hoppade som en gud och nästa tävling tar vi igen det;)
Alltså seriöst kolla tekniken!