Vecka 22

Måndag:Dressyr för Eva
 

 
 

28 Maj 2013

Idag så red jag ut runt andra bron, själv faktiskt för engångsskull;) Var längesen jag red helt själv ut och de är verkligen super mysigt att rida ut själv ibland. 
 
Hur som helst så var poan jätte duktig och var ute ca 40min. Skritt,trav och galopp, men höll sammlad galopp och trav nu och gud va jobbigt han tyckte det var att galoppera i sammlad galopp långa sträckor, men det är något vi bygger upp såsmåningom;)Gick även i skogen lite så han fick tänka och lyfta ordrentligt med benen. 
Har även varit varmt flera dagar i rad nu så han blev ganska varm, det var ju trots allt ganska mycket sammla och lyfta ben och varmt var det! Fast inte klagar man, förra året så snöade det på skolavslutningen, så denna sommar måste vara fin!
(måste ha nya bilder)

Gougetygel

Sorry för igår, men mitt nätverk har typ laggat sönder.. 
Har iaf ridit Bralle på en inspännings tygel som heter Gouge. Den har inverkningen på hästen att få den att höja ryggen och sänka huvudet. Den trygger på nacken på hästen när den tar upphuvet, inget som är i munnen på den och få den att böja huvudet utan låta hästen hitta en trevlig form så den arbetar rätt..
 
Varför jag har det på Bralle är för att jag inte rider han i rätt form och dåspringer han och spänner sig, tappar muskler och blir väldigt spänd över ryggen. Använde den första gången i måndags och han gick verkligen super! Eva hjälpte mig att ställa in den rätt osv, sen var hon jätte snäll och gav mig en liten lektion. Gick super och Eva sa även att Bralle såg väldigt nöjd ut när han hittade vars han skulle arbeta. Tog även bort den på slutet och han behöll allt, finaste poan<3 Så är verkligen ett bra köp engligt mig;)
Finns att köpa på Hööks för 269kr och lätt värt priset!

26 Maj 2013

Sorry för usel uppdatering, men har inte haft motivation och årken att sätta mig och blogga så nu är jag tillbaka igen;)
 
I alla fall så är det ju hoppning idag och hoppade för Sofia. Gick väl helt ok på slutet, men i början så gick de bara sikt.. Kan ju säga att självförtroendet är på botten och nästa vecka är de Jokkmokk tävlingar.. Men aja inga krav elr föväntningar kör vi på;)
 (gammal bild)
 

17 maj 2013

Dagen började med skola som vanligt, efter så gick jag med Stina direkt till stallet, eller ja.. vi stannade och åt kladdkaka såklart;)
 
Idag är min poa helt 100% bra! Hovslagarn har limmat ihop hoven. Så red ut med Stina och Guilyan. Var grymt härligt 20+, T-shirt och pigga hästar. Helt klart nåt som kan vända allt! De blev en ganska lång tur, med att skutta över stockar,gå i skogen, plaska i vatten.. Ja helt awsome helt enkelt. Träffade även Lotten och Tira på vägen hem och gjorde sällskap med dom resten av vägen hem. Sen har mina släktingar kommit till Kiruna ända från sundsvall så min lill kusin fick testa rida han lite. Hon skrittade och travade och testade även gå över banken med han. Duktig var hon också! Dom ville även se när jag red han sen så tog och galopperade över banken och några småskutt, B skötte sig super och är verkligen super poan nummer 1<3 Tog in han och fixade kvällen till han.
 
Nu på kvällen har jag bara myst på med mina släktingar. Ska nu spendera resten av kvällen med att kolla oth och åta kladdkaka;)

Tjabba bloggen!

Tja här igen.. haha nä, men har haft en paus. Behövdes är allt jag kan säga men nu är jag tillbaka och mycket har hänt sen sist så nu ska nu få en liten kort fattning av allt;)
 
 
 
Vännäs: Ja utomhus debut, fin poa Fredag: Nolla LD,Två Pet LC Lördag: Avflygning LC.. Förbannad och tävlingsmänniska som jag är så gjorde jag mitt absolut osmartaste val inom ridningeb hittils Debut LB.. Poan had e stannat i LC:n så jag flög av för att skon satt löst så utesluten i LB såklart, men han försökte även fast skon flög på första hindret. Hovslagare skodde han på plats. 
 
Veckan:Många vilodagar pga att hans sko for av när jag var ute och red i tisdas och hovslagaren fixade den igår så  red jag idag igen;) 
 
Jokkmokk:Åker till jokkmokk om 2veckor, Tagga!!