Film

Här är filmen från LD, från LC får ni en annan dag;)
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=NjU0H8OHmpE

2013-01-29

Red ut en slinga runt stan med Moa och Fabbe, haha poan tyckte att de kände slite skumt men,men;) Skrittade iallafall med lite trav på slutet. Var ut 1 och en halvtimme ungefär. Duktiga poan skötte sig utmärkt men de var väldigt kallt.. Säger bara de i Kiruna så fryser man typ till is så fort man passerar dörren.. Hatar att bo här i kylan helt seriöst, men hoppas på en sommar nudå iallafall:p

Jag är med!

Haha brukar aldrig ha tur i nåt sånt här, men jag är med;)
http://dressyrteamet.blogg.se/2013/january/bloggtavling-2.html#comment

Vecka 5


en sak min ponny gör i hagen..

Ja alltså vad håller dom på med?! Så här kan man få se dom springa runt i hagen, Bralle med huvudet på Fabbes bak och så travar dom så fint där i sin hagen, Puuckon;)

2013-01-28

Red dressyr för annika idag. Vi skulle träna på att göra skänkelvikning 4-5 steg inåt sen skulle vi rätta ut och trava rakt fram och sen skänkelvikning mot väggen igen. I början var det som aja, jag rider bara. Men sen började de hända nåt och han fick en väldigt fin form i traven, fast de gick ganska fort, men,men han var duktig i skänkelvikningarna och tror han blev pigg för att han inte hade nått att "göra". Så då var han inte så jätte fokuserad men gud vilken ponny jag har han kan verkligen dressyr trots allt;) Skritten måste tränas vidar ganska mycket, men idag gick han både på tygeln i galoppen och traven och även i galoppfattningarna. Ska träna på att göra mycket halvhalter och sånt även nu ska jag träna mig själv att göra små minimala hjälper som möjligt. 
 
Annika tyckte även att jag inte satt så bra i hans sadel att jag fick stolsits, så nu funderar vi på en dressyrsadel!:D får väl se hur de blir med den men hade verkligen velat ha en. Eftersom min sadel som jag har nu är en hoppsadel så ska jag bara rida hoppning och ut i den;) 

2013-01-27

Hoppning för annika idag. 
Hoppade som linjer idag och fokuserade på distanserna och de. En linje som var en båge fick jag bara 4galoppsprång på och de skulle vara 5. Så gjorde om den typ 1000ggr innan Annika satte ut 5 bommar som hade mellan rum lika långt som ett galoppsprång och då vilken galopp han fick så balanserad och sansad. Inget bara rusa iväg utan språnget också han flög upp i luften. Så nu gäller de att träna bommar mycket ska göra det en gång i veckan då jag bara tränar bommar. Ska träna att jag lägger ut några bommar med 1 galoppsprångs avstånd på ena långsidan och 2 bommar på andra och jag ska alltid ha samma galopp hela tiden varvet runt liksom så nu ska de tränas! Men iallafall så var han jätte duktig ganska pigg men mjuk och lysnade bra så jag är nöjd;)
Bildbomb från klubbisarna kommer sen:p

Shamrock Secret Design

Nu är jag är sjuk= inget att göra, så har jag googlat lite på Bralles morfar och han är tydligen bara 1,30cm i manken. Så alla som tycker B är liten så är han ju faktiskt ganska stor;)

Failbilder;)

Haha hittade liten bilde från när B gäspar mitt i pogramet, min lilla söt gurka tyckte de blev lång tråkigt^^
 

Dressyrbilder klubbis 2012-01-19

Foto:Elin Fjellborg
 
Bjuder lite på mig själ;) Inte precis de bästa dressyrpogramet som jag har ridit..

Hopptävling 20 Januari

LD: På framridningen var han super och lyssnade väldigt bra. Märktes på lång väg att han var taggad och redo. Tyckte han kom nära på lilla. Men på oxer och räcke så hoppade han väldigt bra. Längde inte galopperade i samma galopp och var lungn  och sansad.
På banan så var han sjukt taggad och ville verkligen göra sitt bästa. På tredje hindret så höll jag inte om med vaderna utan var på han med skänkeln=korvsprång. Samma på femte hindret. Fat ponny skötte sig super. På sista gick de lite fort,men,men. De var ju inte flygande omhoppning utan 30sek så när jag stod där och funderade på snäva svängar elr långa svängar, så började min lilla tävlingsdjävul till ponny skrapa med fram hovarna som "såklart vi ska satsa" Så satsade ganska mycket ändå i omhoppningen vet en sväng jag hade kunnat ta snävare om jag hade haft en kortare galopp. Men skit this same, Blev 0+0 och första placering med fina<3 
 
 
LC: 
På framridningen var han lika som LD. Lungn,sansad men ändå redo och taggad. Red inte fram så länge utan tog bara ett språng på varje hinder. 
På banan var han supe rmed på allt och hade kontroll på tempot, men på femte hindret så vet jag inte riktgit vad jag gör utan är på skänkel(min förra tävlingsponny var man tvungen att vara på med skänkeln framför hindret) Bler världens korvsprång och ponnyn lyssnar ju väldigt lätt framåt och de var en linje så på sjätte hindret så kom han väääldigt nära men räddade min ryttarmiss och kravlade sig över;) Sen tappade han balansen efter hindret såklart och fick både kors galopp och fel galopp. Så när jag kommer på sjunde hindret så hade han fel galopp och kors galopp, visst han rättade till rätt galopp av sig själv men hade fortfarande kors galopp och de blev väldigt vingligt och ostabilt. Så då får vi såklart ett stopp där. Men tar och sammlar mig själv och rättar till allt och då gick de ganska bra men på sista så längde han ganska mycket men, men träna, träna;) Är så himmla sur på mig själv, Varför rättar jag inte galoppen? ÅÅÅ gud va irretrande om jag hade kramat på ytter tygeln så hade han bytt och då hade vi varit nolla i grunden.. En sån liten sak! Men nu vet jag ju vad jag ska tänka på och har fått världens tävlingS/tränings sug. Den här klubbisen gav mig sjukt mycket, nu vet jag precis hur jag ska rida han. Ska nu gå efter den här ridningen och ingen annan. Förut har de varit så att jag rider ju för många olika tränare och visst de har sian fördelar men nackdelarna är att alla säger olkia och de gar blivit lite svårt för mig men nu när de gått så dåligt helgen innan fick jag som en chans att tänka själ och jag var tvungen att lita på mig själv så jag red bara. 
Älskar dig min champion<3
 
 

Sjuk

Har varit sjuk igår och är de idag också.. Saknar min lilla prins så sjuuukt mycket, men Lotten fixar med han så de är lungt;) Hoppas kunna ta mig till stallet imon iallafall, de ända som är skönt är väl att man slipper skolan och allt sånt men ska kanske ta tag i läxorna lite senare på kvällen när jag mår bättre;)

ett halvår med finaste.


Hoppningen

Hoppningen imon och vet ännu inte riktigt om jag är så taggad.. Ska göra mitt bästa och prinsen vet jag ju ställer upp i alla lägen om jag gör rätt så ska fokuser på att rida noga,noga och noga imon. Inget slarv och svänga med handen/bromsa med handen, utan bara hålla ett jämt stöd, en jämn galopp och vända med vikten och skänklarna. Hålla om med vaderna och inte vara på han. Jag ska ha han lätt i handen fokuserad på mig och så ska jag slappna av och följa med. Är så HÄR osäker på hur jag ska rida han. Men nu ska jag försöka följa de här och så får de går som de går, inga krav alltså men återkommer imon:p
Saknar att hoppa utomhus, vars är du sommaren!?

Dressyr LC:2

Ja vars ska jag börja!?
De gick rent ut sagt förjävligt. Usch ett ridpass som jag mest av allt vill glömma så orkar inte beskriva de något speciellt mer än att han var spänd,spänd och spänd..

2012-01-16

Red inne idag och red även igenom dressyrpogramet.
Började med att vara i lilla och eftersom de skulle vara lektioner där så red jag fram lite snabbt och red sen dressyrpogramet. När jag red fram tyckte jag han kändes väldigt spänd och fick inte riktigt igenom han. Men när jag red dressyrpogramet så tyckte jag han lyssnade väldigt bra på små hjälper och försökte inte springa iväg elr bli överbjöd. De enda som var var väl formen och när man ska vända över diagonalen halv galopp och halva trav så byter han galopp precis när han ser att vi ska åt andra varvet. Men får väl vara på han med mycket ytter hjälper;) Hann bara rida programmet en gång innan lektionerna började. Så vet inte om jag kör inne elr ute imon.. Får väl se;)

Men iallafall när vi var i stora så flyttade jag han väldigt mycket i alla gångarterna. Ökade och minskade också väldigt mycket och Gud va mjuk han var idag!:D man hade typ ingenting i handen och han lyssnade direkt man pratade med han! Hoppas,hoppas han är lika lyhörd på tävlingarna;) Flyttade även lika lätt och gick super att öka,minska. Duktiga poan<3


Såhär fick jag Bralle..

Ja hur jag fick Bralle är ändå ganska lustigt. Redan när han var ute på annons ibörjan så tyckte jag väldigt mycket om han och mina kusiner som då bor i sundsvall och granne med Bralles gammla ägare visste ju lite om han osv. Så vi ringde till dom och frågade om han. Dom sa att han verkad efin, men var gasnka liten.. Vilket mamma genast reagerad på. Jag hoppade ju förut B-ponnyn Tjorven och hade börjat bli ganska lång på han. Mamma ville inte att vi skulle köpa en ponny som jag kanske växer ur.. Var inte på hennes sida gällande de. Men så en dag när jag kom hem från stallet och satte på datan och tittade annonser så såg jag till min besvikels att han var borta och trodde då att han blivit såld till nån annan.
 
Senare under sommarlovet skulle vi åka ner och provrida och då började vi lite smått här uppe men åkte så småning om neråt. Sen när vi hade provridit ganska många och de var väldigt lite annonser på D-ponnyer inriktat mot hoppning. När vi åkte på hööks pratade vi om de och hon som stod i kassan sa då att hon visste en D-ponny i sundsvall som var till salu. Hon gav oss numret till gammla ägarna och vi ringde. Dom sa att vi kunde komma och prrovrida. Hade inte en endaste anning om vad de kunde vara för en liten ponny som vi skulle provrida. När vi senare samma kväll kom över dit då, så stod den mest finaste ponnyn jag någonsin hade sett. Kommer precis ihåg mitt första intryck av hans glimt i ögonen, de lilla huvudet. Blev helt kär i han. När jag sen prov red han så gick de över förväntan och han var så otroligt mjuk,kännslig och hoppad esom en gud elr nått. Bestämmde redan då att vi skulle åka och provrida han igen. Åkte och provred han igen fast på näsets den här gången. Han var mycket finare än första gången. Gillade han mer och mer och testade han en tredje gång. Kan väl medge att farten var det inget fel påxD Mamma där imot, fortsatte sin slutsatser om att vi skulle köpa en maxad D-ponny ingen liten. Men med många om och men gav hon sig till slut och la ett bud på han. De bestämmdes att han skulle besiktas nästa vecka. Fick även rida honom den veckan. Red ut,på banan och så var vi ned och plaskade lite i vattnet;) Blev otroligt fäst vid honom. Var sjukt nervös för besiktningen och vilade han också dan innan för att han inte skulle trammpa sen elt nåt xD Sen när besiktnigen var framme så gjorde vi iordning för att han skulle gå igenom. Vi skulle åka direkt då till skelleftå där vi fixade stallplats och sen skulle vi åka vidare till kiruna. Lyckligst visst gick min lilla stjärna igenom och vi lastade han direkt och åkte till skelleftå. Kändes helt overkligt wow jag har MIN ponny med  mig där bak. De var liksom amazing känsla;) Han fick ju stanna en natt i skelleftå och sen åkte vi till Kiruna.
Provridningen
På besiktningen innan vi lastade;)
De var meningen att de skulle bli du och jag<3

2013-01-15

Idag stod de uteritt på schemat och de blev de då;)
Red ut med Moa och Fabbe till Tollua och sen på banan lite.
Brallis var väldigt taggad och glad. Hade ju vila igår och då har han ju 110% energie idag. I traven lät jag han strecka ut sig och länga på stegen ganska mycket nu när de är ute brukar jag inte ställa som mycket krav på han utan låta han gå som han vill^^ I galoppen var han ju taggad och de som vanligt så taggar han ju till lite extra på hemvägen. Sen på banan hoppade vi lite snöhögar igen och galopperade i djup snön. Mysigt värre^^ Duktiga ponnyn vil ju alltid gör a sitt bästa och vilket gör att han alltid är framme hur trött han än är. Var ute cirka 1h.

5 saker du inte visste om mig..

-Har väldigt svårt för att köpa kläder här i stan så besäller oftast.
 
-Hatar när folk skriver saker på sin blogg och säger inget i irl.
 
-Vill flytta söderut så fort jag har gått ut grundskolan.
 
-Jag rider alltid bäst på tävling.
 
-Mina saker blir alltid dubbelt så fina när jag smörjer dom hemma än i stallet.
 
 

5 saker du inte visste om Bralle..

-Bralle kallades Calle av dom mesta i sitt förra hem.
 
-Han föddes i Holland.
 
-Han sparkar/hugger aldrig.
 
-Han kan galoppombyte i vart andra steg.
 
-Är en riktig buse ute och gör gjärna allt så vilt som möjligt;)

vecka 3

 

Bloggar här i norr

Här är några bloggar uppe i norrbotten som jag brukar läsa ändå ganska dagligen.
Tycker att ni kan ta och kika in på dom här bloggarna lätt läs värda;)
 
http://lulearyttare.blogg.se/
 
http://brkryttare.blogg.se/
 
http://norrlandsryttare.blogg.se/
 
http://tvalulearyttare.blogg.se/
 

2013-01-14

B hade vila idag och ryktade och myste på<3 Min lilla finis har ju gått hela helgen så red klubbis på dressyren idag. Red en klubbis som heter Daphne. Gick inge bra alls faktiskt hon bara tog tag i vänster tygeln och vägrade släppa efter och den övning vi gjorde idag gjorde de inte precis bättre om man säger.. Så årkar inte skriva något speciellt  om ridpasset.
foto: Julia mattson pingi
 

Tillbaka

Ja nu är jag tillbaka och full med blogg idéer, så vänta er bra uppdatering ikväll;) B har vila eftersom de har varit nizarträningar ihelg, fredag,lördag och söndag har han gått så han förtjänar en välförtjänt vila och ihelg är de klubbisar. Startat Lc:2 på lördag och LD,LC på söndag.


Ställer av bloggen..

Kommer att ställa av bloggen ett tag, men kommer tillbaka om nån vecka när allt har löst sig.
 

Hos Stina;)

Ja är hos Stina nu så ni får ett litet snabbt inlägg;) Brallis har vilat och imon är de hoppning


Bilder 2013-01-04


Måste köpas!!

Hittade de här pannbandet på hööks rea! Måste köpas kostar nu bara ynka 164kr!!! Måste,måste verkligen prata lite med mamma, hade även bhövt några lindor också.. Hra inte så många och absolut inte tillräkligt! och nu när lindorna bara kostar 64kr så är de lätt värt de!!
 

Rusticates Carlo 4 Januari

Sorry för usel uppdatring men ska bättras lovar;)
 
Idag red jag ut med Moa och Fabbe red mot tolla men vände sen. Red ialla hångarterna och B var som vanligt med på noterna och ville sprinag om Fabbe hela tiden;) Men sen red vi också en stund på banan. Tyckte hans kötte sig bra inte alls sådär att han ville stick utan han höll sig i skinet. Hoppade också några småsnöhögar. Han tuckte de var skit kul och var extra taggad. Men när vi skulle komma på en liten snöhög som blev större ju längre ut man kom på den och såklart så tänker poan inte hoppa den lilla skuttet på sidan som vi ska ta utan tar tag i den stora som är lite över 2m brett och 1m hög.. Ja ni får se på bilderna sen, men  så var de inte så bra galopp så då hoppade han konstigt och så var det djup snö före och ja, men han måste bara vissa att han är i topp;)<3
 

Mål 2013

Ja min Mål 2013 med Bralle är:
 
-Nolla en LB
 
-rida mer lungt och kontrollerat
 
-Få han i form i alla gångarter
 
-Få han att hoppa med mer rygg
 
-Rida en LD banan utan någont problem alls
Dom målen ska vi försöka nå;) Men vi får väl se;)

2012

Ja ska göra en sån här kort sammanfattning av 2012;)
 
Januari:
Hände de ganska mycket startade en klubbis med Tjorven och de gick helt och hållet uselt..
Fick även veta att jag skulle få börja hoppträna han och börja tävla lokal på han.
Började då också där någon med att träna;)
 
Februari:
Hände inte så jätte mycket där. Fortsatte träna Tjorven och fick börja rida men sköthäst Fabbe mer;)
Mars:
Fortsatte träna Tjorven och rida Fabbe en del och fick även den här månaden veta att jag skulle få stallplats!!:D 
 
April:
Jag och Tjorven startade vår först och sista lokala tävlingar. LD clear round och vi nollade båda dagarna;)
 
Maj: Var nu helt 100% på att vi skulle få stallplats och Hoppade även Tjorven för sista gången och startade och nollade vår första och sista LC. Avslutade sedan min och Tjorvens tid där..
 
Juni:
Hände sjukt mycket den månaden, hann provrida cirka 10 ponnyer och va på 2ridläger under den månaden.
Ridläger luleå

Några av dom som jag provred och såklart så ärju finaste där<3
Ridläger näsets
 
Juni: Fick hem min lilla prins och började träna med ha  lite smått
Augusti: 
Fortsatte träna och startade våran första tävling i g-vare;)
 
September: 
Tränade för a-c första gången och gick super:D
Oktober:
Startade Ld,Lc på klubbtävlingnen och även min första dressyr med han LC:2. red första gången för Nizar
 
November:
Åkte till luleå och tävlade i Kurirenspelen LD,LC LC:1
(har inga bilder)
 
December:
Har jag tränat på som vanligt. Ridit för en ny tranare Maria.
Älskade ponny, du har tagit mig från 60 till 110 på bara några månader<3
 
 
 
 
 
 
 

Rusticates Carlo 2 Januari

Sorry för useluppdatering men var hos Moa igår och hade noll tid för bloggen..

Blev också lite ändrade planer idag och red för Hello ist för att rida själv;)
Red inne dressyr och när vi värmde upp så kändes han inte alls bra i skritten och traven.. Han var både spänd och försökte mer springa iväg från mig än att arbeta ordentligt. Fick tag på han men kändes fortfarande inte bra..

När vi började med övningen så kändes han helt ok vi var på volten vid A och skulle först flytta ut bakdelen sen flytta in den och sen skulle vi även rida dom raka på volt spår. När vi skulle flytta in baken(gjorde de i trav) så ville han först springa iväg men när jag tog förhållning på ytter tygeln så började han slappna av och arbeta mycket bättre. De kändes som de kunde ha varit bättre mer tydlig flyttning än vad de var, men med tanken på att traven inte är den lättaste så är jag ganska nöjd;) skulle ju sen flytta in bakdelen och tyckte de funkade mycket bättre på han. Han var fortfarande lite springig men efter att jag förhållt honom på yttertygeln så fick jag igenom det jag ville. Fortfarande ingen wow känsla men mycket bättre än att flytta ut iallafall;) sen när vi skulle rida rakt på böjt volt spår så fick jag inte riktigt med bogen utan den var lite vars den ville;) men annars var han jätte fin och började söka sig neråt och arbeta i vissa stunder fick jag faktiskt en ganska fin form på han och när vi sen skulle öka traven så kändes de verkligen wow, han var så lätt på steget och mjuk i munnen. Utan att springa iväg eller korva ihop sig;) sen skulle vi fatta galopp och göra samma sak i galoppen och de ärju hans bästa gångart så de känns ju alltid bra med han där;) dock så flyttade han inte så mycket men de ska vi öva på;) tyckte han höll en fin form och flyttade mer än i traven iallafall. När vi skulle rida dom raka sån fick både jag och bralle jobba ganska hårt på de, men tillslut så gick de super och han var verkligen super!!:) han är så otroligt mjuk och följsam i galoppen så därför borde de bara finnas galopp,haha;) men sen efter vi gjort de så gick vi ut på fyrkants spåret och gjorde skänkelviknigar på långsidorna. Han var faktiskt inte alls fin.. De blev mer öppna än skänkelviknig så nja är inte så jätte nöjd men på slutet gick han ändå ganska bra och jag är nöjd över de iallafall;)

De som jag måste tänka på är att sitta rakt i sadeln, vill gärna luta åt nån sida när jag flyttar han så de måste jag tänka på.

Idag har de varit fullt upp, bralles man har klippts och de blev rent ut sagt förjävligt.. Tänker aldrig mer klippa den på nått annat sätt än mitt sett, haha ne men iallafall inte på de sättet;) Brallis har också tvättats eftersom han ska rakas imon, han har blivit en liten Teddy Björn;)