2013-02-25

Idag rider ju jag dressyr för Annika. När vi började skritta fram så kände man direkt att han var på G. Men han gick i en faktiskt helt ok form och tyckte min sits blivit betydligt bättre vilket min ridlärare också tyckte. Efter de skulle vi rida serpentiner och vi skulle ställa ut åt i bågen och flytta med inerskänkel. Gick väldigt bra i skritt och trav, men de går ju alltid bäst i högervarvet eftersom de är hans bra sida. Sen skulle vi göra fövänd galopp och jag har inte galopperat Bralle på 2veckor och då när vi fattade galopp blev han typ helt hyper av glädje och kan säga att när vi skulle göra förvänd galopp så hoppade han upp i luften böt galopp,skenade och böt igen. Lill killen tyckte de var askul, galopperade inte något mer när de är så många hästar i ridhuset och då kan han ju springa in i nån av dom och orsaka kaos så ska galoppera igenom han på onsdag tror jag.  Tycker ändå det är enormt härligt att vi är tillbaka igen, även fast han är helt crazy så älskar jag på något sätt hans energie. Men nu är vi glada för att såret är läkt och att de är hoppning ihelg som står på schemat och nu taggar vi;)

Bildbomb 2013-02-24


2013-02-24

Red ut idag också cirka 45min skritt+trav. Tyckte han skötte sig ganska bra. Han var pigg, men de gick att kontrollera han. Fast han blir väldigt stark i traven. Annars så är de inga problem. Lite små tittig för snöklimpar  som är efter vägen men de kommer han väll förmodliogen sluta med när han rids på riktigt igen;)
Frågade min ridlärare som sa att de inte var några problem att rida han på kursen imon så är taggad som fååååå!
(bildbomd kommer sen)

2013-02-23

Ja idag så red jag ute, känns otroligt härligt att rida han igen! Har börjat lite smått sätta igång han och han är pigg,taggad, men ändå har man som 100% kontroll. Så var ute ca 45min och bara skrittade och travde. Ska prata med några av ridlärarna och fråga när jag ska börja rida på riktigt igen osv. Tror även att jag be rnån fota elr nått imon;)
Gammal bild

2013-02-22

Ja idag så satt jag på han för första gången på länge, han får ju bara skrittas nu så skrittade ute lite. De där med att börjas ridas igen nu, ja de blev ju inte det men styngnen är borta och får skritta ut på han osv. Får väl se när han ska börjas trava igen. Hur som helst var det ändå väldigt mysigt att bara skritta runt där, dock så är poan överzpeedad så de finns inte. "Rädd" för allt, allt som man kan vara rädd för. Hoff hoppas han snart får gå vanligt igen så han blir normal och inte en tickandebomb som kmr sprängas inom snart.
För övrigt så suger det att alla för sportlov nu för utom vi, Hoff nä nu måste jag bara skriva tidsinställda för nu ska bloggen vara igång;)

Veckan

Den här veckan har varit väldigt stressig för min del, prov,prov och prov.. Samtidigt ska man vara så mycket med poan som möjligt, nä har verkligen inte haft tid. men har ledit honom ute och börjar märkas att hans energie har helt och hållet börja bli ganska mycket överflöd, senast idag så stannade han när jag varit och gick med han och nosa i snön, ta ett jätte skutt och sen satt han där i 1m djup snö. Såklart får han panik och hoppar upp igen, alltså vad håller han på med?! Nä de är då tur att de blir förmodligen ridning imon. Haha tror han kommer vara helt överspeedad, men ska bara skritta och trava lite, så hoppas de blir bra! Så nu håller man alla tummar på att såret läkt bra och så blir de då ridning imon och skritt och trav 2dagar och sen börja igen som vanligt. Han har ju inte varit halt elr något så nu håller vi tummarna på att ponnyn för börja ridas igen;)
 
 

2013-02-16

Ja hade stalljouren på förmiddan och blev mycket morgon pyssle med fina killen<3 Fixade vanliga med han och Brallis fick vila helt idag.. Hann inte leda han, men imon blire 1hs promenad;)
 
För övrigt har jag firat min mamma och lillebror som fyller år idag:p
 

Stalljouren=tidig morgon

Ja imon har jag och mama jouren på morgonen och ja de innebär vakna tidigt och morgon fodra alla hästarna samt släppa ut och mocka åt klubbisarna. Så ska snart bege mig iväg men åter kommer ikväll.
bli sommar typ nuuuuu

Fårskinnspadd

Ja tror jag ska börja spara till en fårskinnspadd. Så otroligt snyggt, men också så "flyger" Bralles sadel när han hoppar så då kan de ju vara bra med en fårskinnspadd. Så otroligt fina, men dyra så nu ska de sparas:p
Usel sits om något, men,men bjuder på mig själv. Tur att poan är znygg iallafall;)
 
 
 

2013-02-15

Ja stallet direkt efter skolan då och blev att pyssla med finaste. Mockade,blandade betforn(han får ju ingen kraftfoder när han inte rids) bärt vatten och bara myste på. Lede inne idag cirka 30min. Börjar märkas på Brallis att hans energie börjar överflöda. Haha han är helt hyper och försöker hitta 1000 saker att vara rädd.  De kan vara från spånkorn i ridhus sanden till läskiga saker som tex en plast påse som nån håller i på läktaren.. Men får väl hoppas de blir bättre när han får börja gå igen. Dom tar bort styngnen nästa vecka på torsdag så då kan han börjas rida igen och han ska bara sättats igång 2-3 dagar och sen är vi tillbaka igen;)

Header

Som ni ser så är bloggen nyfixad och Moa har varit snäll och fixat den(länk till hennes blogg finns i menyn) Hehe var inte såbra med et där med att fixa headers så då fick de helt och hållet va;)
 

alla <3-dag present<3

Fick en alla <3-dag presnet av bästaste mamma<3 Inget mindre än ett hv polo schabrak!!
 

Glad alla hjärtansdag<3


Anledningen till dålig bloggning..

Ja vad ska man säga?! Har inte bloggat nått pga att B har skadat sig.. 
 
Jag hade precis åkte hem från stallet när Janina(en av dom skulle ta in B) ringde och hade ett sår, trodde inte hon precis. B har ju aldrig varit skadat så de lät väldigt omöjligt att han har ett stort sår på baken.. Men dom skickade bild ialllafall och jag åkte direkt till stallet. Väntade på vetrinär till 11(på kvällen). Sen sa vetrinär vad som gällde då. 5 dagar pencellin och smärtstillande.. Sen ska han nu vila i 2veckor tills båda styngen är borta.. Idag tog dom bort (gummigrejerna) ur såret. Och B fick gå ut i boxhagen idag första gången på 5dagar. Så poan är glad även sista dan han får pencelin och smärtstillande.  Så hela min tid har gått åt att vara hos B så de är anledningen till dålig bloggning. Men kommer att missa ganska mycket träningstid fast direkt styngnen är borta så kan jag ju rida han som vanligt och kommer bara behöva sätta igång han i 2-3 dagar, eftersom de var på baken och inte på benen elr där vars sadeln sitter. Så nu är de boxhage och leda som gäller ändå till torsdag.

Failbild

Haha titta på Brallisens förbygelsspänne;) De har gått upp förmodling när han hoppar upp sig så mycket och har då råkat slå till spännetx)
Maskeradhoppning på klubbens luciashow:p

Är med:)

Här hittar ni inlägget och tävlingen är samarbetad med Chevalridsport.se

Vill ha<3

Älskar detta lami-cell schabrak! Färgen ja allt passar helt utmärkt och med en matchade huva till mums;)
finn på sharpman.se för endast 279, lätt värt det ska be min mamma kolla lite på det;)

Nizarträning 2012-02-09

Ja hoppning idag då och jobbade svängar, vilket var väldigt bra för mig och B. Fick koll på han väldigt bra och ska förtsätta jobba på att vara mjuk och följsam samtidigt som jag driver och fångar upp hans galopp med ryggen och håller han och låter han inte springa på i 120. Så hoppar B allt som står ivägen.  Fick igenom yttersidan och han vände väldigt bra. Sista svängen kunde vara bättre men B är bäst iallafall. Måste även jobba på att i svängarna vända me dskänkel så han verkligen vänder och får en bra väg mot hindret. Tyckte tempot hölls ganska bra idag ändå. De var väl lite då och då han som ökade men lyckades hålla han i en lungn avspänd galopp och poan skötte sig bra. Han börjar hoppa allt mer med ryggen. Nu än vad han förut gjort. Avslutade med att hoppa ett hinder på 115-120cm. Duktiga poan hoppar nu avspänt även när de är högre;) 
(inte från idag)

Nizar 2012-02-08

 
Ja de var derssyr för Nizar som stod på schemat. Vi började med att värma upp som vanligt och tränade framdelsvändningar. Flyttade även som en framdelsvändning på en volt. Bara några steg i taget. B var helt ok i skritten, men de ärju just de där med traven. Han blir spänd och jag får inte till det alls med han, men träna,träna och träna. Får väl jobba på de men ska täncka på att hålla händerna lite mer isär för då slappnar han av mer och börjar arbeta med ryggen och bakbenen. I galoppen var han iallafall super som vanligt. Lysnade lysande och var fin i formen, bra energie och avspänd. När vi gjorde framdelsvändningarna så gick han väldigt fint lysnad ebra, men han ärju som sagt väldigt känslig ponny så länge man gör rätt så lyssnar han lysande! I skritten så var han mjuk och fin ibland var det stunder då han blev spänd men oftast så var han fin.
Är helt ok nöjd med detta pass. Hade kunnat gå bättre i traven, men jag får väl träna och träna på det jag har lärt mig så det kommer nog gå bra till slut:p
(min andra dator har kraschat så ni får inga nya bilder på ett tag)

Hej igen!

Hejsan, vet att jag typ suger på de här med bloggning..  Men  nu ska jag faktiskt ta och försöka ordna upp lite tid till bloggen också. Så nu ska jag faktiskt sitta och gör a lite tidsinställda, men nu ska bloggen hållas igång igen!!;)
 
Det har väl inte hänt så mycket sen sits. A-c träning förra helgen men kommer inlägg senare om de. I dag har jag ridit för Nizar inlägg senare ikväll. Tränat på som vanligt och taggar tävlingssesongen nu! Fast de är väldigt lite tävlingar här uppe.. 5 tävligar innan maj och kommer inte kunna åka på alla för man åker ju inte 10(om man räknar båda dit och tillbaka) för en endagars.. Men om nån vecka är de iallafall klubbis;)