Piaträningar


Mål för 2013

Dom här målen satte jag i vintras att skulle klara innan 2013 är slut.
 
-Nolla LB
 
-Rida mer lungt och kontrollerat
 
-Få han i form i alla gångarter
 
-Få han att hoppa med rygg
 
-Rida LD bana utan problem
 
Tycker att jag faktiskt redan klarat alla förutom att riad han i form i alla gångarter och Nolla LB. Rider nu med kontroll hela tiden och han hoppar ju 1000ggr bättre nu än vad han gjorde i vintras, eftersom han är en väldigt känslig ponny och så red jag inte han rätt så då hoppade han inte så mycket med ryggen utan mer slappt.
 
Att rida LD är inga problem nån mer för oss skuttar bara igenom det och LCn börjar sitta mer och mer, men träning behövs och tror att om jag fortsätter träna så kommer jag hoppa LB felfritt och få han att gå i form i alla gångarter, de vet jag. 
 
Höstens mål/förväntningar:
 
-Nolla LB
 
-Få han iform i alla gångarter
 
-Träna på massor av linjer
 
-Hoppa LC utan problem
 

Dressyr jobb och bad

Idag red jag ut barbacka och dressyr jobbade han lite också så kul när han blivit så fin!
Har inte badat med han sen jag flög av så tänkte att jag kunde bada nu och vet ni? Han var inte alls likadan utan simmade och tyckte de var jätte skönt! Skrittade sen hem igen och imon åker jag med Stina till Piteå och mamma kommer ha bralle, får väl se hur uppdateringen blir. Men något tidsinställt är fixat i alla fall:)


2013-07-23

Hade jag haft världens finaste ponny ett år<3 Kan inte fatta att för lite mer än ett år sen skrevs kontraktet på och han var min!
Tiden har gått otroligt fort, men samtidigt känns det som jag har haft Bralle för alltid, kan inte föreställa mig ett liv utan han nu. Han har lärt mig från att hoppa 70 till att hoppa 100-110cm banor. Han är ingen ponny man sitter upp och så kan man han, nej man måste då jobba och tro mig när jag säger det de är inte bara att sitta och driva på framåt, man måste rida han mellan alla hjälperna för att han ska bli självsäker. Men när man gör det då är verkligen en av jordens finsate ponnyer och det säger jag inte bara eftersom han är min utan för att de finns inte så många pigg och känslig ponnyer som är både kvick och smidig. Att han är lätt kommer jag aldrig säga och så är det han är en väldigt speciell ponny, men jag tror på han och tror att han kan gå långt så vi får väl se om några år elr så;)
 
 

Sorry för dålig uppdatering igen..

 Ja nu ska jag ta och skärpa till mig och ta tag i bloggandet och hålla en ok uppdatering.
Nu har jag ju kommit hem från sundsvall och säger bara det., har lärt mig sjukt mycket på dom 2 veckorna som jag var där. Från dressyr-hoppning har jag och Bralle utvecklats enormt mycket så nu ska jag bara träna,träna och träna får vi se om målen till hösten håller?
Tävlade även där på näsets och placerade faktiskt oss fyra i LC och i LB blev vi uteslutna, men de är den dära linjen så fort ponnyn kommer hem från betet så ska det tränas;)
 
Just nu är ju som sagt min bäbis på bete och lever livet. Lite träning,mycket vila och bara beta är det som står på schemat nu får ponnyn. På söndag vecka 32 kommer Bralle tillbaka så han tare lungt ett tag till;)
 

Dålig uppdatering

 Har inte haft någon bra uppdatering alls men det beror på att de är jätte dålig täckning och datan har typ damp så..
 
Men ska berätta lite snabbt om markarbetet igår.
Tränade mycket som jag gjort förut få han loss i sidorna,rätta upp mig och "stänga benen"
Vi tränade på att jag skulle få in känslan lite mer om vars han ska hoppa av så tränade på volten med två sockerbitar. Han kändes fin och fräsch även fast det har blivit mycket hoppning nu . Sen tycket Pia jag även kunde komma på studsen och sen på ett räcke som lite "gympa". Han hoppar mycket bättre nu och hoppar allt och river mer och mer sällan. Om jag bara behåller det sättet som jag rider på nu så har jag ganska höga förväntningar till hösten. 
 
Tror jag kanske skulle hoppa idag och rida dressyr imon och på onsdag vilar han och sen på torsdag tävlar vi så de blir också dom två sista ggr jag rider för henne. Känns väldigt trist eftersom jag lärt mig något otroligt mycket för henne dom här dagarna. Men får väl se om jag kanske kan åka ner någon igen?
Hur som helst kanske jag bloggar ikväll efter jag ridit om jag hinner/orkar ;)
 

Pia träning igår

Pia träningen igår gick super! Ponnyn hoppade som en gud och har lärt mig mycket  om hur man ska rida mot hindret och så. Ska även börja träna markarbete så ofta jag kan  1-2 ggr i veckan faktiskt! 
 
Tränade hur som heslt mycket serier och studs och hade även en linje på ena långsidan. Tränade mycket kontroll över hur man skulle korta och länga galoppen och har ju lärt mig nu vilket tempo jag ska ha när jag hoppar han. Han hoppar mycket bättre nu och stoppen va haft under hösten är som bortblåsta. När jag rider han som jag gör nu så får vi helt enkelt inga stopp. Fast det finns ju saker som jag också behöver träna på ska tänka mycket när jag hoppar. Ska rätta upp mig mellan hindrerna så Bralle sätter all sin vikt på bakbenen och då kan han ju hoppa av mycket lättare. Ska även träna på att rida mer planerade vägar samt så måste jag träna på att göra många galoppombyten åt vänster för det har vi lite problem med men som sagt ingen är felfri så de är bara och träna,träna.
Bralles gammla ägare kom också och hälsade på han igår. 
 

Livet leker!

Sommarlov, solen skiner och har äntligen lämmnat Kiruna och åkt till sundsvall!
 
Tränar ju för as duktig tränare som heter Pia Eriksson. Hon kan verkligen sin grej kan man säga! Har tränat två ggr för henne och det känns som om jag har lärt mig mycket mer än vad jag har gjort under hela den här terminen. 
 
Har även tävlat i Norrskenets och Älvsbyn med hyfsade resultat, inga placeringar men helt ok rundor och kan säga att ni kommer få se mig och Bralle mer på LB banorna i framtiden;) Tycker LB är så himmla kul att hopp då det är klurigare banor,kombinationer och trippelbarrar. Innan vintern förväntar jag mig några nollor i baksättet;)
 
För övrig så mår prinsen bra och är positiv till all träning och tävling trots att han fått åka så himmkla långt så kämpar han på bra!