Rusticates Carlo 28 November

Fixade vanliga med Brallisen och han hade en vilodag igen idag eftersom han går så hårt ihelg;) Imon blir de inne och på fredag rida lite lungnare ut. Bralle kommer gå hårt många helegrn nu framöver så vill inte pressa han allt får hårt. Han fick istället gå ute i 11h:D Han tyckte säkert de var skönt att bara stå och mysa ihagen med Fabbe<3
 
 
 

skolan

sitter här och håller på att bokstavligen dööööö. Slutar svin sent idag så kommer inte till stallet för än 4.. Ja är på lektion nu så kan bloggar ingen mer för än ikväll

Rusticates Carlo 27 november

Fixade vanliga med lill killen<3

Idag red jag ut med Moa och Fabbe. Började med att rida runt första i alla gångarterna. Han var helt svammlig och ville bara springa på..
På slutet så blev han lugnare iallafall;)
Red sedan även på banan. Red runt i alla gångarterna och de fanns även några snöhögar som vi hoppade över. Brallisen var super och lyssnade väldigt bra. Han tyckte de var skit kul att hoppa i djup snön^^
Han blev inte alls svettig även fast vi var ute i 1h och galopperande i djup snön väldigt mycket. Hans kondis tycker jag är vääldigt nära topp ändå. men ska ta de lugnt den här veckan och nästa.. Han kommer ju börja gå så himla hårt nu innan jul så här är de lungna tag som gäller;)


julpyntat

I söndags så julpyntade jag ju åt Brallisen<3 Blev väl ganska nöjd ändå med tanken på att de är väldigt jobbigt att pynta bralles box. Man kan ju inte pynta allra högst upp för då kan man inte öppna boxen.. men blev väl iallafall helt ok;)


usel uppdatering? veeeet

ja har haft usel update, men har varken haft tid elr ork. Igår hade ponnyn en välförtjänt vila efter en hård helg. Nizar träning fredagen,lördag och söndag:) Idag blir de inne i ridhuset ni får ett inlägg senare ikväll om de;)

Rusticates Carlo 22 November

Fixade vanliga me Brallisen<3
 
Red ut idag. Runt första och sen på banan som vanligt.. Är så trååkigt både för mig och Bralle när de är bara typ där som de går och rida. Men iallfall så var han fiiin<3 En anning pigg runt spåret, men på banan var de bara härligt och njuta av hans kraft och fart i galoppen. Hade 100% kontroll och ökade galoppen. Fatta känslan när man galopperar på en lätt,smidig  och snabb ponny, mitt lilla fullblod<3 Travad ener och skrittade runt stallet. Min lilla Brallis är fortfarande helt liv rädd för skotern som står parkerad runt stallet men de blir bättre och idag hoppade han bara till och travade för bi den^^
 
 

Rusticates Carlo 22 November

Fixade vanliga me Brallisen<3
 
Red ut idag. Runt första och sen på banan som vanligt.. Är så trååkigt både för mig och Bralle när de är bara typ där som de går och rida. Men iallfall så var han fiiin<3 En anning pigg runt spåret, men på banan var de bara härligt och njuta av hans kraft och fart i galoppen. Hade 100% kontroll och ökade galoppen. Fatta känslan när man galopperar på en lätt,smidig  och snabb ponny, mitt lilla fullblod<3 Travad ener och skrittade runt stallet. Min lilla Brallis är fortfarande helt liv rädd för skotern som står parkerad runt stallet men de blir bättre och idag hoppade han bara till och travade för bi den^^
(inte idag)
 
 

Rusticates Carlo 21 November

Fixade vanliga med prinsen<3
 
Red inne i stora idag. Var så missnöjd över måndagens ridpass så gjorde samma övning idag också. Började med att värma upp. I skritten var han fin mjuk rörlig men något "smita från jobbet" känsla. I traven var han helt ok. Jobbade på bra men fick inte riktigt ihop han. Lyssnade bra på övergångarna minskningarna,ökningarna. Var även väldigt böjbar. I galoppen var han helt ok tramapade under sig och jobbade på bra, han var precis som han vra föra veckan(i måndags var de helt annat)  När han blivit varm i kroppen. Så började jag med en liten övning som vi gjorde i måndag. Började med att skritta rakt fram på medelinjen när vi kommit lite innan mitten så gjorde vi skänkel vikning mot E och sen när vi kommit till fyrkanten så travade vi ändå till hörnet. Bröt av till skritt och gjorde samma sak fast mot B den här gången. Gjorde så ett tag och tog som åt varannat håll. Han kändes helt ok flyttade bra, men de var ingen sån här "wow" känsla. I traven var han avslappnad men jag fick fortfarande inte ihop han.I vänster var skänkel vikningen mycket svårare än åt höger men vi jobbade på med det. Gjorde sedan skänkelvikningarna i trav och fattade galopp när jag kom ut på fyrkantspåret igen. I skänkelvikningarna upplevde jag han springig. Men lungnade ner han och han började jobba på bättre. I vänster fick vi de riktigt kronligt när han inte flyttade in baken utan bara sprang. Jobbade på de och i slutet lyckades jag få igenom de jag ville av han;) I galoppen då var han helt OTROLIG, säger inte bara de utan han var verkligen de. Han hade en mycket fin form och man kände verkligen hur han höjde ryggen och verkligen arbetade.Han lyssnade för minsta lilla vink i båda varven. Spelade ingen roll om han skulle öka elr minska. Han behöll sin fantastiska form hela tiden. Är väldigt nöjd över han och betydligt mycket nöjdare än i måndags. Älskar my poa<3 Helt dseriöst tror jag att jag börjar hitta hans galopp på riktigt nu:D
 
 

Taggar

 Taggar till hoppning imon till 1000:D Var så längesen jag hoppade för Annika och är faktiskt väldigt tagga och motiverad;) Ska även testa min nya förbygel, så får väl se hur de går;)
 

Rusticates Carlo 17 November

Kom till stallet på förmiddan. Red direkt somvanligt på helgerna;)
 
Red ett varv runt sjön och sen på banan. Red i alla gångarter runt sjön. I skritten så vare takta ist. Han var svin spänd när ha hörde skotrarna som lät lite här och där+ alla skidåkare(som han inte brukar vara rädd för) Blev helt plötsligt farliga. I traven var han då bättre, men sträkte ut benen enormt mycket. Han lungnade ner sig efter jag travat en stund och tog även lite galopp då. I galoppen var han lungn,sansad men inte riktigt i den formen som han har varit när jag ridit ut förr.. Men han var iallafall lungn;) Sen när vi skrittade på hemvägen och skulle trava så fick han för sig nåt och kastade sig in i en galopp, efter han lungnat ner sig kom han i en släng trav och sen i en normal lungn trav. Galopperade även lite sista biten;) Han var väldigt fin då men var tvungen att på minna honom väldigt mycket att de inte skulle gå fortare. Min lilla poa tycker att han kan vissa alla vad snabb han är men, men;)
Red sen på banan ett tag. Plumsade i djup snö som han älskar<3 Red i djupsnön i allagångarter men blev ganska mycket galopp. Han var lungn och kontrollerbar. Han verkligen njuter av att galoppera i snö:D Skrittade sen ett varv runt stallet där Alma och Foxy hängde på. Foxy gick lungt och sansat förbi den "häst ätande" skotern som fortfarande stod parkerad vid gäststallet. Men min lilla poa tyckte den var läskig och kastade sig undan igen..
Men idag så var de inte lika läskigt(kan bero på att Foxy gick först) Han blev ganska varm men tror att de kan bero på att han var så stressad runt spåret.
 
Fixade av. Var tvungen att sticka och köpa julpynt till Brallisen, Snart dax att pynta!!!:D Tycker de är så mysigt när de är julpyntat i hela stalllet^^ Stina släppte ut efter han ätit.
Mockade,tvättade vk+k,blandade maten,smorde igenom min förbygel som ska användas imon och spånade lite av spånet som han hade i Luleå. Tog in,ryktade,pysslade, smord ein muggen. Nattade och gav kvällshöet;)
Bildbrist..
Ska kanske be nån fota nån da;)

Inköpt:D

Har glömt att berätta att Brallisen har fått en ny förbygel. När vi var i Luleå passade vi på att gå in på hööks;)
Då är de himmla tur att ha sen mamma med sig, tro mig de är värt de;)
 
Tyckte den var grymt snygg med ludd och de, var nog mest därför jag köpte den^^ Men den ska iallafall användas på söndag;)

Kuriren 2012

Lördag: Red jag ju LC:1.  
På framridningen var han väldigt spänd. Han hoppade till för minsta lilla och man märkte att han spände sig när vi red förbi andra hästar. Förmodligen var han väl så för att han har ju inte varit i Luleå förut och han ju inte åkt på nån tävling sen i Augusti.. Men iallfall. Upplevde han  också lite springig och lyssnade inte lika mycket på mig  som han brukar. De gjord ehan säkert också bara för att han var spänd. Mot slutet blev mer avslappnad och  lyssnade bättre. I galoppen blev han också väldigt mjuk som vanligt. 
 
PÅ banan blev han direkt spänd som en fiolstrång och började tro att "Domar borter äter hästar". Men efter några var runt den slutade han fjanta sig. På  pogramet var han väldigt spänd, de var få stunder som han slappnade av och försökte arbeta lite mera. I galoppen var han ju som vanligt fin och de. I traven var han helt ok förutom att han spände sig som en fiolstång, var även lite högt tempo så de fick vi ju lite avdrag på. Ökade traven är ju helt fantastisk på han så de fick vi en hel del + poäng för. Övergångarna på medelinjen blev också väldigt mjuk så fick mycket poäng för dom också. Volterna blev lite små också men,men vi är ju här för att träna;) I skritten var han väll fin var inte så jätte mycket skritt, var faktiskt bara övergångarna i serpentinen och fri skritten. Som jag sa tidigar så var ju serpertinerna väldigt mjuk och så, men fri skritten var nåt helt annat. Så fort jag kortade tyglarna blev de nått trav steg och så spände han sig... Men är ändå nöjd med tanken på att varken jag elr Barlle har tävlat speciellt mycket dressyr. 
 
Söndag: LD+5
Framhoppning: Han inte så mycket uppvärming. Men red igenom han ialla gångarterna ökade,minskade,böjde och gjorde rak. Han svarade bra i alla gångarterna.Något i skritten att han inte ökad eså jätte mycket. På själva framhoppningen. Så började jag med att hoppa,några ggr på "lilla". Red sen några ggr på oxern och på räcket. Testade sedan att ta både oxern och räket i en liten omhoppnings sväng. På lilla så kändes han jätte fin fast hoppade lite nära, men efter ett tag fick jag till de;) På räcket var han superduper fin kom rätt och även i omhoppningsvängarna så kom han rätt;) På oxern hoppade han ju som en gud. Kunde även lätta i handen framför hindret och han hoppade med mycket rygg,rakt och runt. Även när vi kom på omhoppningsvängarna.
 
På banan: De får ju vara två ekipage på banan samtidigt och då måste den ena stå och vänta medans den andra hoppar. Och sen när jag fick start singnal så startade jag direkt hade inte fått igång galoppen ordrentligt elr nått, jag har en sån sjuk presenationsångest sa de inte är sant!! Så tänkte inte på de och då fick jag såklart ett stopp på första. Sen flöt de på bra men tyckte mitt grund teampo varierade lite och på sista hindret så gick de 180 och så red jag in han i hindret så då fick vi ett stopp där också. Är nöjd med han men inte med mej själv:)
LC
Framhoppning:Red bara igonm han lite snabbt och kollade så att han var vaken. Kollad egas och broms vänd m.m. Han var definetvit med. Han var vänd bar och mjuk. På framhoppningen hoppade jag samma som förra gången, men inte lika mycket. Han var verkligen en liten figther där. Han möte hindret hoppade av runt och perfect. Han höll även sitt normal tempo och rytmen var där;)
 
På banan:Hade ju lärt mig nånthing från förra gången. Så ökade minskade innan jag kom på första hindret. Han var defenitivt där och kämpade på som bara den hoppade fint och vi höll rytmen och kunde även lätta på handen frammför vissa hinder. Flät på så himla bra och kändes bara helt fantastiskt. Men så finns de ju ett sista hinder OCH de hade jag ju som gott som glömt. Kom på de i sista sekund och tappade rytmen där och han var obalanserad och bara sprang så de var u självklart att vi skulle få ett stopp där..
Är så sur på mig själv vi som hade tänkt att vinna också förstör jag bara de..
Men är nöjd över prinsen iallafall;) Och nu vet jag hur jag ska hoppa han på bästa sätt tack vare Lottens kusin som var och hjälpte mig under framhoppningen 1000-tack till henne:)
 
Med de så avslutade vi ju helgen, men nästa gång  vi kommer så får ni lulebor fövänta er stor skillnad;)
(har inga bilder från kurien så ni får lida av dessa gammla bilder, men får snart några förhoppnings vis)
 

Rusticates Carlo 16 November

Kom till stallet direkt efter skolan. Mockade,blandade maten,tvättade vk+k. Tog in,ryktade,pysslade.
Byggde fram.
 
Red idag markarbete. Värmde upp i alla gångarter. Öka,minska och vända och räta ut. I skritten var han fin men lite svårt för att öka. I traven var han väldigt fin svängde bra och ökade,minskade också väldigt bra. I galoppen var han finare på böjt spår men var fin på rakr också. Ökningarna gick super men minskningarna gick lite sådär. Började sedan och trava öve rtvå bommar som läg 5-8m från varandra. han var fin men väldigt taggad men lungnade ner sig senare. Travade även över tre cavaletti bommar som var upphöjda. Hade gärna önskat lite lungnare tempo. Senare kom vi på dom där två bommarna igen men nu i galopp. Galopperad först vanligt tempo. Gick bra och fick in 6 steg. Galopperade sadan kortar steg och fick in först 7 och sen 8. Sen tog vi 6steg igen. Innan vi började öka. Längde galoppen och fick in 5 och sen 4 steg. Ponnyn var super lydig:) Men när vi sen skulle sluta med att kom på normalt läng med galoppsprång så var han alldelse för pigg och kom på 5 elr 5,5. Så gjorde om de några ggr innan jag kände att allt blev rätt. Travade av och Moa lede han medans jag byggde bort ;) Idag kände shan väll helt ok. I skritten jobbade jag ju inte så mycket men de lilla jag gjord ede så kändes han fin. Han hade framåt bjudningen men höll sig ändå kvar men man fick som en känsla att ahns energie fanns inne hos han hela tiden. I traven så var han helt ok. När vi värmde upp så var han cäldigt fin. Lyssnade framåt och tillbaka vände bra och var rak på rakt spår. Fick lite samma känsla som i skritten. När vi travade över bommarna så kändes han pigg och lyssnade inte lika mycket tillbaka. När vi travade över cavalettin fick vi som mest problem men de blev ju bra till slut. I galoppen var han hur fin som helst i början lyssnade framåt och tillbaka var lätt att vända osv. Fick samma känsla som i traven och skritten. När vi sen började galoppera över bommar var han hur fin som helst lyssnade framåt och tillbaka. Gick att korta och länga han. I slutet blev han ju som sagt väldigt springig av sig, vet inte om de är för att hans sätt att vissa att han är trött är att springa ifrån arbetet. Men är som sagt helt ok nöjd;)
 
Tog av sakerna, svampade av. Tog hovar, Gav morötter och hans "Garlic" haha han älskar den mest av allt annat xD
Smorde in muggen. Nattade och gav kvällsmaten<3
Finaste i sommar<3
 

Rusticates Carlo 15 November

Kom till stallet på förmiddan. Red direkt.
 
Red ut idag runt första och själv;) Har inte ridit själv på ett bra tag men tyckte han skötte sig fint. Han var lungn och sansad även när de kom läskiga skidåkare xD. Skrittade,travade och någon liten galopp var de också. Red inne på hoppbanan ett tag sen. Dom har ju nu plogat hoppbanan så den är som en oval bana nu under vintern. Så plumsade även i djup snön i mitten av banan och red han också runt den där ovalen i alla gångarter. Han var fin mjuk,lungn och sansad. Han har verkligen blivit fin i galoppen nu:) Skrittade sen ett varv runt stallet men han inte så långt innan vi mötes av en skoter som stod still och var avslagen+ att ingen var vid den. Min ponny trodde de var ett monster som skulle äta upp han så han satte av i full fart till ridskoleponnyerna, sen när jag skulle försöke fortsätta min lilla runda runt stallet så vare bara upp på bakbenen. Men efter att han lungnat ner sig lite fick jag förbi han iallfall och då gav han en sån söt liten blick mot den "hästätande" skoterna;)
 
Drog av sakerna fixade och pysslade. Släppte ut. Mockade,blandade maten,tvättade vk+k,smorde ridtränset. Tog in.
Ryktade,fixade,pysslade,gosade,smorde in muggen och mungiporna. Gav massa godis och nattade<3
 
 

Sorry

Sorry för dälig uppdatering, men ska börja blogga från och med i dag varje dag;) 
Ja de har ju varit tävlingar ihelg kommer ett inlägg senare om de. Men iallafall full spokat med A-c träning och Nizar träning och sen på ett tag är de ju inget mer och Bralles vintevila åter står. Tycker han  är värld de med  tanken på allt han gjort nu under hösten. Men sen börjar nästa termin och då ser vi till att inte göra om de som jag gjor ihelg xD

Rusticates Carlo 14 Novmeber

Mockade,blandade maten,tvätttade vk+k. Tog in fixade iordning.
 
Redc idag inne i stora. Ponnyn och jag tränade lite smått på övergångar rakställning från böjt spår i alla gångarter. I galoppen var han så otroligt fin idag. Han verkligen höjde ryggen och arbetade på riktigt bra. Mjuk var han också :D
Han var ju såklart bättre i högervarvet men, men träna, träna;) I traven var han int alls fin faktiskt. Visst han höll ett bra tempo, var rak efter böjtspår, men han var väldigt lurig av sig idag om man säger så. Han tog en ytepyte bit tygel och långsamt,m en säkert så hade han tagit den mesta av tygeln ur min hand och smet därifrån undan arbetet. Och tyckte även var var lite försöka arbeta först med huvet mellan fram benen och sen när man kortade upp han så for hans huve upp i taket.. 
I skritten var han lite väl böjd på rakt spår och vred mycket med huvudet när man försökte flytta in baken och räta ut bogarna. Även på böjt spår la han huvudet på sniskan, kan var för att han försöker smita undan arbetet annars måste de väl vara jag som gör nått tokigt xD Han är ju en vääldigt känslig ponny så behövs inte så mycket för att han ska lyssna och så, men deståvärre när man gör fel så lyssnar han ju lika bra och då blir de ju missförstånd lite här och där;) 
 
Sedan tog jag av sakerna och släppte ut igen. De var ju både u-sekt möte och Luciaträning idag så hade fullt upp. 
Sonya tog in till kävllen då vi inte var klar med luciaträningen än. Ryktade,pysslade,gosade ,smorde in muggen och mungiporna. Gav godis och nattade<3
(bild från Augusti)
 

påväg

sitter i bilen påväg till Luleå :D jag och lill poan taggar 1000 för helgen;)

dagen

chillar på rasten så tyckte att ni kunde få ett litet inlägg;) men iAllafall så går jag till stallet direkt efter skolan vid 3.. blir inne idag i lilla dressyr ;)

Rusticates Carlo 6 november

Kom till stallet så fort efter vi slutade. Mockade,blandade maten,tvättade vk+k. Tog in borstade och pysslade.
 
Red ut cirka 1h idag i mest skritt lite trav och galopp också så ponnyn inte blir allt för pigg till helgen;) Red ut med Emma,Surprice,Moa och Fabbe. Ponnyn var faktiskt vääldigt lungn idag så tycker verkligen han skötte sig bra trots alla skidåkare med hund;) Fast snöklimmpar är ju såklart de läskigaste som finns. 
 
Tog av sakerna pysslade, Gav godis och nattade<3
Inte från idag;)
 
Foto: Jessica Stridsman :)
 

3månader,2 veckor och 5dagar..

Har du varit min, världens bästa. Kommer aldrig glömma den sekund kontraktet skrevs på.
 
När jag första gången såg dig visste jag, de är dej jag vill ha. Kommer aldrig glömma dom saker jag la direkt märke till dom spänstiga benen,de lila vackra ponny huvudet och dom stora och otroligt nyfikna ögonen. Kommer aldrig glömma när jag satt på din rygg första gången VILKEN KÄNSLA, Visste klart att du är ponnyn som jag ville ha.
Även fast de gick lite fort men de sket jag i nått måste jag ju ha att träna på;)
 
Nån vecka senare stod du där i box uppe på Kirunaridklubb. Första gången du satte din hov i Kiruna. Efter en 100mils lång resa var vi äntligen framme,
 
Nu efter  3månader,2veckor och 5dagar har vi utväxlat enormt mycket, min ridstil är helt förändrad. Jag har lärt känna din svaga punkter och dina starka punkter, men ändå finns de 100 saker som gömmer sig i dig. De knappar som jag ännu inte hittat, de sidor som jag inte insett. 
 
Du förrändrade mitt liv totalt, till nått underbart. Nu hade jag inte kunnat tänka mig ett liv utan dig medans då kunnde jag inte äns tänka mig en sån fin pony<3
 
 

A-c träning

Ihelg är de A-c träning och är taggad till 1000;) Sist hon var här så gick de ju super men förväntar mig betydligt bättre nu än förra gången, tittade på filmerna och hittar enormt många fel som ska ändras på till helgen;)
Jag och Bralle är på G igen;)

Rusticates Carlo 2 November

Kom till stallet på morgonen. Mockad eoch släppte ut han direkt på morgonen. Tog in lät han äta och släppte ut sen.  Fixade bädden,blandade maten,tvättade vk+k,städa skåpet i omki,tog in 5 nya spånbalar,Tog in prinsen och ryktade,fixade,tvättade muggen med såpa och vatten. Torkad eoch smorde vegebom på. Smord ein hovar och mungiporna. Nattade och gav kvällshöet. Brallisen hade ju vila idag;)
 

Rusticates Carlo 1 november

Kom till stallet på morgonen
 
Red som vanligt direkt när jag kom. Blev ett ridpass i stora ridhuset idag. Testade nya bettet och fokuserade mycket på galoppen inför helgen;). Testade ju hans nya äppelbett då han bet sönder sitt andra.. Men iallafall förutom att jobba med galoppen gjord ejag mycket öka minska och hålla om med skänkeln, helt enkelt att inte rida med han dutan med röst och skänkel;) Bralle är ju ingen ponny som trivs med att man rider med mycket hand precis.. Han var vääldigt fin idag så ska börja hoppa med det bettet, han var mycket lungnare på de än var han är med dom andra. Han kändes lagom pigg och var väldigt mjuk och arbetsvillig. Lyssnade väldigt bra för alla hjälper idag tyckte jag;)
 
Mockade,släppte ut,Blandade maten,Smorde de jag använt,tvättade vk+k. Tog in och ryktade. Pysslade, tvättade muggen med vatten och såpa, torkade och smorde in vegebom. Smorde mungiporna och nattade<3