Rusticates Carlo 31 december

Ja nu är de bara några timmar kvar på det här året, 2012 har varit bra, men 2013 ska bli dubbelt så bättre;)
 
Red ett inne idag. Började med att rida fram och han var jätte fin<3 
I skritten hittar jag inte ryktigt rytmen på han och när jag väl hittar den så tappar jag bort den.. Så han är inte så jätte fin i skritten, men vi jobbar på;) I traven så tycker jag att han har blivit mer avspänd och jag sitter mycket bättre på han än vad jag gjorde förra veckan kan jag säga;) Han blir mycket finare i traven också om man går in på volt spår och jobbar han där då kortar han som upp sig mycket mer. I galoppen då så är han ju alltid fin och tyckte han höll sig väldigt fin idag:) Han är ju alltid så rytmisk och mjuk i galoppen så då är de ju dubbelt så lättare att jobba han därifrån;)
Övningen var då att i skritten och traven flyttade jag mycket,skänkelvikning,öppna,sluta. Han var jätte duktig i skritten men tyckte han segade ihop sig ibland, men när man var på han lite så ökade han direkt tempo direkt och flyttade väldigt bra! Ibland kände jag att jag inte fick bakbenen att korsa varandra men efter jag gjort de ett tag så var han riktigt duktig:) I traven då tyckte jag han bara sprang iväg direkt jag skulle flytta men efter jag jobbat på de ett tag så fick jag till de någon lunda bra ialllafall;) Men fick inte den riktiga "wow" känslan precis när jag red idag men,men inte så mycket att göra åt än att träna;) så nu är de träna,träna ända tills de sitter.I galoppen då så red jag på en åttvolt och gjorde galoppombyten då. Att byta från vänster till höger galopp är ingen problem alls han behöll lungnet och fortsatte med de han höll på med. Men att byta från höger till vänster galopp de är lite svårare..
Han börjar studsa ochbyter antingen med fram elr bak, de var några få ggr jag fick till det. Sprang iväg också väldigt mycket..
Vet inte om de är jag som gör nånting så att han gör så i de varvet elr om hanalltid brukar göra de. Men tillsist fick jag till det helt ok och då nöjde jag mig, men sen när jag skulle galoppera på en volt så drog han sig mot andra varvet för att han var så taggad på att byta galopp.. Så fick jobba på volter ett tag tills han blev lungn igen:)
 
Både jag och finaste var nöjda och svettiga. Känns verkligen bra nu med han i allt;) Han går som en hoppmaskin i hoppningen,som en stjärna i dressyren och som min lilla vild ponny ute;)
Bild från en hoppträning
 

Gott nytt år allihopa!!


Rusticates Carlo 30 december

Blev ju ingen g-vare för mig då, men hoppade för annika ist.
 
När vi värmde upp kändes jag att han var med på noterna och skötte sig utmärket!! Lyssnade för minsta lilla både fram och tillbaka;) Började med att trava över ett par bommar. Hna skötte sig väldigt bra, men i början släppte jag stödet på tygeln över bommarna och då blev det väldigt vingligt, men sen när jag fick koll på de gick de super;)
Sen skulle vi också komma på en studs. Han hade bra galopp mot första men efter sista gick de väldigt fort.. Fick koll på de på slutet genom att inte stå upp i sadeln utan att sitta lite mer och då var han kanon;) Hoppade sen en oxer med en markbom före. Han var faktiskt riktigt fin och tror jag hitta några flera knappar på han nu;)  Tyckte även han fick väldigt runda språng också:D Hoppade sedan ett räcke med en markbom framför och tyckte han var lika som på oxer fast till och med lite finare, han brukar ju hoppa oxrar bättre men nu hoppade han räcket mycket bättre;) Duktiga poan som alltid försöker<3

Hej

Hej, viktoria är tråkig, hon sitter bara och spelar, hon är en hoppmupp!
Ni måste lära henne att dressyr är bäst!/ Stina


Mål och drömmar 2012

Ja ska väl börja med mitt mål med 2012 var att få tävla lokal och nolla iallafall några rundor med klubbponnyn Tjorven. Tjorven som är maxad b-ponny, nollade vi inte bara några rundor med. Iprencip alla klasser förutom första klassen vi startade. Tjorven är en väldigt envis liten ponny, men i ridningen ställer han upp till 100% och hoppa de kan han;) Denna fina lilla ponnyn har lärt mig väldigt mycket under kort tid<3
Min dröm under 2012 var att skaffa egen ponny. Trodde seriöst aldrig att de skulle hända, stallplats kön står ju rätt så still här uppe.. Men så helt plötsligt så skulle 3 hästar flytta från klubben och jag skulle få stallplats!!
Under sommaren var vi och prov red massor av ponnyer, men bestämde ju oss såklart för den bästa;) Finaste Rusticates Carlo. Redan första gången jag såg honom visste jag att de var han jag ville ha;) Han hoppar som en gud och är den absolut finaste häst/ponny som jag någonsin har suttit på!! Han har lärt mig otroligt mycket på bara några månader och han kommer lära mig mycket mer!! Som nu om jag bara tittar på senaste klubbtävlingen så ser man att  vi har kommit så mycket längre än vad vi gjort då;)
Älskade ponny, du är mitt liv och jag älskar de<3

ÄCKEL VÄDER!!!!!

Gud va irreterande!! Vi åker ju inte på hopptävlingar i g-v are pga detta ÄCKEL VÄDER!! Hoff Bralle som gått så himla bra dom senaste veckorna och de, men  nä de ska vara sånt äckel till väder! 
Fast aja man riskerar ju inte poans liv för en träningstävling.

Rusticates Carlo 29 december

Bralle fck en liten vila idag och dagen besttod av att mysa,rykta och packa:D
Vi åker ju imon om vädret till låter så nu hålle rvi tummarna och hoppas på de bästa helt enkelt;)

G-vare tävlingar

Ja blir inget tävlande för mig och Brallis imon så ska bara åka över dan på söndan på hoppninge.. de är alldelse för kallt att åka imon.. Men är ändå taggad som satan och de har verkligen känts bra dom senaste träningarna och nu ska vi ge gärnet!!;)

Rusticates Carlo 28 december

Fixade vanliga med Brallis<3
 
Red ju barbacka ute på banan idag;) Han var fortfarande svullen. 
Gick hur bra som helst:D red bara igenom han och han skötte sig bra;) Lät hanmest röra sig och ställde inte så mycket krav. Trots de tyckte jag han lyssnade bra och var precis där jag ville ha han, dock så vra ju inte formen den bästa i skritten och traven men annars tyckte jag han skötte sig väldigt bra;) Hahah var typ ute 40 min och flög inte av:D Har ju aldrig ridit barbacka ute på han så;) Trots att de var barbacka och de så gick han i en helt ok from i galoppen.
 
Red sen igen på kvällen för att en av ridlärarna där sa att jag skulle testa rida med sadel bara 15min, för att se hur han reagerar och om jag kan åka och tävla på söndag. Så red igenom han liite. Han kändes som vanligt och var som han brukar reagerade inte nåt heller när jag spännde sadelgjorden och de. Ska titta me rpå de imon också så får vi se..;)

Uppdateringen..

Vet att uppdateringen har varit usel och de, men nu ska jag sitta och göra tidsinställda åt er;) Ska inte ens öppna facebook,swefilmer m.m. Ska nu bara sitta och blogga;) strax får ni ett inlägg om dagens ridpass:)
 

Rusticates Carlo 27 december

Fixade vanliga me Brallis<3
 
Red inne idag barbacka igen. Jobbade idag med att hålla stöd på tygeln och vända,stanna och sånt gjorde jag med rösten,skänkeln och sättet;)
Han var verkligen jätte fin idag och lyssnade bra:) Ska träna de hära mer och nu har jag också lärt mig sitta mycket bättre på han;) Men svullnaderna är inte så mycket bätter så får se hur de blir med tävlingarna i helg..

Gud jul i efterskott;)


RusticatesCarlo 26 december

Soooory för usel update, men har faktiskt firat jul så har inte haft en sekund ledig;)
 
Ja vras ska man börja..?! Men de är faktsikt så att Bralle har fått en ny sadelgjord(ingen magplatta) Ja och då skrittade jag ut med den 30 min.. Sen idag när jag kom  till stallet och skulle borsta och sen sticka iväg och rida så var han svullen där sadelgjorden hade suttit. Frågade många i stallet men ingen visste varför han skulle reagera på sadelgjorden och de.. Hade ju smort den och allt innan.. 
 
Men blev iallafall för min del ett brabacka pass idag eftersom han behövde röra på sig. Red i stora ridhuset barabcka, kunde ju inte ha sadel;) Skrittade fram ganska länge som jag ska börja göra hädan efter;) Travade och tyckte han kändes någonlunda avspänd iallafall;) Lyssnade iallafall bra och är nöjd me dtanken på att de var barbacka och hans trav blir så skumpig;) I galoppen har han faktiskt när han galopperat ett tag blivit riktigt fin i formen, han börjar jobba i lite högre form. Red sen även igenom L:C 1. Ärju tävlingar ihelg och ska testa mig på dressyr igen;) Men han var faktiskt ganska fin och ska arbeta mer på att få han rundare och så och att sitta ner i hans trav= Trännna!!!;) Men är hur nöjd med poan som helst och så;) 
 
 
 

It's you I live for<3


Rusticates Carlo 23 december

Fixat vanliga med Brallis<3
 
Red ju för Maria idag också fast hoppade den här gången;)
På framridningen så var han helt crazy!! När vi började skritta fram så fick han för sig att hörnen äter hästar.. Och så var ju både de ena och andra farligt.. Men sen lungnade han som tur ner sig och jag kunde börja arbeta han. I traven så ökade och minskade jag mycket. Tyckte som han var inte riktigt framme och inte riktigt tillbaka heller.. Han lyssnade fram men inte med samma energie som han brukar, han lyssnade tillbaka men inte med samma energie. I galoppen kände shan också sådär vet inte riktigt vad de är med han men kan någ tro att poa börjar bli lite trött så ska pausa han efter g-vare tävlingarna nästa helg en vecka? en veckas igångsättning, men iallafall så började vi med att hoppa fram på ett litet kryss i båda varven. Gick bra jätte bra och han skötte sig fint men trampade om ganska mycket.. Nu springer han iallafall inte mot hindrerna och hoppar super, eftersom jag inte får han i nån form så hoppar han inte så mycket med ryggen, men de är bara att träna:D Hoppade sedan ett räcke, 
Gick väl ganska bra,men får som sagt inte den där formen så han hoppar upp sig med ryggen och så trampar han om lite då och då men han var ändå super duktig;) Skulle sen hoppa räcket och vända snävt och hoppa krysset, som nu var uppbyggt till ett räcke;) Gick väldigt bra, Bralle ärju väldigt smidig av sig och han balanserar upp sig lätt och eftersom han har en egen framåt bjudning så slipper man ju vara på han:) Fick inte omtramp alls på den linjen faktiskt:D Sen skulle vi även hoppa en liten kombination. Han var hur fin som helst, fast kändes som han inte riktigt  räckte till andra hindret och till tredje gick de för fort. Men efter att ha kommit på de några ggr gick de bra. Blev några ryttar fel annars gick de super och tog även räcket längs ner.  Gick bra men blev omtramp in på kombinationen. Men resten gick super;) Sen vände vi på övningen och de gick väl lika bra som i förra varvet;) Ponnyn ställde upp till 1000:D Sen skulle vi göra lite omhoppnings svängar. Började med räcket och hoppade sen kombinationen. Sen hoppade vi planket och gjord een lite snävare sväng på oxern och räcket i kombinationen. Gick helt och hållet SUUPER:D Ponnyn vände och balanserade upp sig bra. Något om tramp på oxern i kombinationen men gick annars jätte bra, han börjad einte bara rusa heller, de var ju ändå LD bana och med tanken på dom snäva svängarna så gick de super och är 1000% taggad till helgens tävlingar;) Och de var inga rivningar elr stopp så är sjukt nöjd. Men nu gäller bara att träna på dom där små bristerna;)
 

Rusticates Carlo 22 december

Fixat vanliga med Brallis<3
 
Red ju dressyr idag för Maria. Ja började med att rida på en volt runt henne och få igenom min hjälper och göra han riktigt mjuk och fin. I skritten då så tyckte jag att han tog mina skänklar lite dåligt. Han svarade framåt men flyttade inte undan speciellt bra.. Maria sa att jag skulle ha kortare tyglar på han och erbjuda han ett jämtstöd för annars kommer han aldrig komma till arbete:) Gjorde de i båda varven och sen när han tog stöd på tygeln så gick de riktigt bra. Men sen kommer ju såklart traven(både min och bralles svåra sida) Så då fick vi jobba lite extra med det. Han tog skänklarna bra, men sprang iväg för mycket nu ist. Då kramade jag på ytter tygeln och så jobbade vi med att böja lite extra inåt, som i skritten. Gjorde han rund för min skänkel och lede inåt då släppte sidorna lite iallafall. Sen i galoppen så är han ju alltid fin men nu var det verkligen "wow" vad fin han är. Hon lärde mig att rida han i en högreform och ändå vara mjuk i handen och vi tränade på att leda inåt som i skritten och traven. Han var ju betydligt  finare än i skriten och traven;) Rund och din poa;)  
 
Sedan gick vi åt på fyrkantsspåret och jobbade öka,minska,korta,länga. ÅÅÅ gud vilken ponny man har han var verkligen med och jag kände att jag bara behövde småprata lite med så gjorde han direkt som han skulle:D 
I taven så minskade jag genom att rida lätt lite saktare och ökade genom att prata med honom. Han fickpusta en stund innan vi fortsätte igen. Tränade mycket på att ställa inåt,utåt på volt spår. I skritten så var han helt ok förotum att han segade ihop sig när han var tvungen att gå utåt ställde. Men sen efter vi hållt på ettt tag släppte de:) I traven kan jag väl säga att Bralle gjorde kannon, men precis när han hittat ett stöd på tygeln så släppte jag de och fick börja om.. Är så irreterad när jag måste släppa allt när de går bra!! Hoff, men iallafall så sköte sig ponnyn kanon;) Han lyssnade bra ibland blev hanlite springig, men de gick lätt att få tillbka han till arbete. I galoppen då var han helt underbar, lyssnade super och hade inga som helst problem att ställa sig;) Lite i vänster då men de var bara i början. Travade  och skrittade av<3
 
När jag har glappa tyglar så får han inget jämt stöd och då när jag ska jobba han så får han ingen form. Så ska träna på det att ha korta tyglar, men samtidigt vara mjuk. Traven ska jag också träna. Tror att han inte går fint i traven för att jag inte kan riktigt sitta ner på han, men de ska tränas bort om jag nu ska hålla på flera år, haha ne kanske inte år men veckor iaf;) 
(Efter åt så jag har spänt upp nosgrimman)
 
 

Jaha..?!

Ja nu sitter man här i totalt mörker.. Säkringarna har gått och eftersom jag inte har några fönster i mitt rum så ärde verkligen bäck svart.. Ser knappt vad jag skriver så ni får ett inlägg senare när strömmen kommit tillbaka..

Rusticates Carlo 21 december

Fy va skönt med jullov:D Fick de idag och nu ska jag bara chilla och njuta av veckorna utan skola;)
 
Men har iallafall fxat vanliga med Bralle och hade även teorilektion för en tränare från Luleå. Maria som hon då heter ska jag ju rida för i helg. De blir inte att rida fredag,lördag utan lördag,söndag ist. Tar även dressyr imon och hoppning på söndag;) Bloggar vääldigt sent men jag har faktiskt städat mitt rum, tro de elr ej men de är 100% sant;)
 
Men Bralle skulle igetligen gå idag,men då får han ju ingen vilodag och för märkte att han inte skulle få nån vilodag annars och tror inte de hade varit såbra för hans lungor att vara ute i 30 minus så de blev hag dag och bara pyssel och mys;)<3
Imorgon så ska de komma nya bilder iallafall;)

Tävling G-vare!!

Nästa helg åker jag och Brallis på en inbjudnigstävling i g-vare:D Ska bli såå kul;) Har saknat att tävla så vi taggar;)
Sisst i g-vare, men nu är de ju såklart inomhus;)
 

Rusticates Carlo 20 december

Fixat vanliga med Brallis<3
 
Red igenom han inne idag då det var närmare -30 grader kallt ute!!
Red inte nått speciellt krävande utan red bra igenom han. I början när jag skrittade fram kändes han lungn och fin och de kände som han skulle vara gasnak fin idag, men så åkte ett täcke ner från lägtaren vid hörnet och då var de där hörnet ju livsfarligt resten av ridpasset.. Men i skritten jobbade jag halt,skritt,halt,skritt osv. Han blev efter ett tag jätte lydig och lyhörd. Lyssnade väldigt bra. Men som sagt så var ju hörnet jätte farligt och de förstörd eju massor,fjant<3 Men i traven så var han helt ok började söka sig mer neråt, men blev lite springig vid det där hörnet..
Trände öka,minska och att inte vända han för tyglarna utanför vikten och skänklarna. På slutet blev han riktigt fin. I galoppen var han inte så härlig och underbar som han brukar vara, Han spände sig vid hörnet och försökte sticka iväg efter. Fick ju koll på han men han var inte alls sådär fin.. Men,men kan ju inte alltid gå bra;) 
 
Ni skulle ju få bilder men hade faktiskt med kameran, men den hade typ syk elr nått och vägrade fota.. Så inga bilder, men kanske,kanske i helg om jag hittar nån som fotar;)
 

Brallis<3

Här är några bilder på Bralle och hans förra ägare;)
 
Brallis danmark 5år 120cm
 
 
 
 

Usel uppdatering..

Jaha nu är jag där igen, usel uppdatering..
Men de var faktiskt inte mitt fel, blogg.se appen laggar sönder..  
 
Men iallafall så har vi nyss slutat typ, så ska någ få med mig kamerna till stallet idag;)
Har haft fullt upp men idag så blire mycket bilder så håll utkik till ikväll;) 
 

Bloggar

Här är några bloggar jag brukar läsa dagligen:D
 
http://allroundhastarna.blogg.se/
 
http://moakauppila.blogg.se/
 
http://oliviajonzons.blogg.se/
 
Sen läser jag såklart 1000 andra bloggar men dom här tittar jag in dagligen på;)
 

Rusticates Carlo 18 december

Fixat vanliga med Brallis<3
 
Red ju ut idag med Moa och Fabbe. Red runt sjön och sen på banan. Gick skit bra :D
De var ganska djup snö så han fick plumsa ganska mycket och jag galopperade han också väldigt mycket så bra kondisträning;) Poan tyckte de var skit kul så han var  väääldigt sugen på  att galoppera 120 utan stopp;) Men han fick hålla sig i skinet och han hade en fin form också. Skrittade och travade ju bara rutn sjön och såklart travade jag av och skrittade av. Men annars var det mycket galopparbete. Iallafall så var han helt ok i skritt och trav ställde inga krav så han fick gå som han ville;) Fina ponny sköter sig som en ÄÄÄngel när man är ut så allt gick ju bra;)<3
(biiiildbrist)
 

Vecka 51


Rusticates Carlo 17 december

Fixade vanliga me Brallis<3

Red ju dressyr idag för Annika.
Började med att värma upp hästarna genom att rida på en mindre fyrkant och vända dom genom att inte böja dom. I skritten så var han helt ok,lite spänd och kände att jag inte riktigt hittade rytmen i hans steg. Måste verkligen träna på att få han mjuk i början. I traven var han i början lite spänd och gick inte alls så som jag ville ha han. När vi skulle vända dom raka fick vi lite problem. Han blev böjd så fort vi svängde men mot slutet var han riktigt fin och lyssnade väldigt bra. Sen i galoppen är han ju alltid finast och allt går 1000ggr bättre i galopp än i skritt och trav. Han hade en rund och fin form:)
Sen skulle vi gå in på ett diamant format spår och vända hästarna raka. I skritten så gick de helt ok. Fick inte igenom vändningen som jag ville ha och hans form var inget vidare alls faktiskt. Så småningom började han lätta och bli mjuk och fin. I traven så gick de lätt över förväntan. Han flyttade inte så bra i början men när vi travat ett tag och både jag och han kom in i övningen så flöt de på väldigt fint, han flyttade och hade en helt ok form och kändes väldigt mjuk. Är nog en av de bästa passen som han gått så fint i traven. I galoppen är han ju hur fin som helst men nu var han extra fin och gick hur bra som helst och kände verkligen hur han samlade upp sig och fick en hög form. Han flyttade fint och satte verkligen under sig;) Älskar verkligen när han blir så rund och man verkligen känner hur mycket energi han har. Avslutade passet med nöjd ponny och ryttare:D


Rusticates Carlo 16 december

Fixade vanliga med Brallisen<3
 
 
Idag så var de ju en liten promenad som gällde. Ute i 40 min och bara gå runt i bolki, ponny skötte sig iallafall som en ängel<3
 
(ingen bild data=sykda
 

Mot stallet

Ska snart börja åka mot stallet. Min lilla prins har ju vila så går nog en runda med han nu på förmiddan;)
Måste verkligen fixa nya bilder, kanske blir några idag;)
 
 

Rusticates Carlo Nzarträning 15 december

 Var ju Nizarträning hoppning idag.
 
Började ju med framridning i alla gångarterna. I skritten var han lungn och av slappnad, i traven var han lite spänd men annars skit fin. I galoppen var han fin i formen,lydig och mjuk precis som jag vill ha han. 
 
Började med att skutta fram på ett litet räcke på 30cm sen göra halt vid slutet av lång sidan. Gjorde de i båda varven. I början så lyssnade han inte så jätte bra men efter ett litet tag blev han bättre och gjorde raka fina halter.
Sen skulle vi hoppa lite av en bana. Han kändes fin men upplevde han lite små springig och han hade korsgalopp,förvänd galopp några ggr. Han hade ju inte formen som jag ville ha men hoppade otroligt:D fina poan;)
Hoppade verkligen med ryggen och han var på G!! Kändes riktigt skönt faktiskt. Han lyssnade bra och gick väldigt fin, men lydigt framåt. Bytte håll på övningen och gick mycket bättre då. Han blev som lydigare och hade inte lika mycket korsgalopp och sånt men han hade fortfarand einte formen, men anntar att de är en träningssak;) Måste ju själv just nu träna på att vara rörlig i ländryggen och kunna följa hästens rörelse därifrån. Måste även träna på att inte "lägga mina händer ner utan att hålla dom uppe. Efter som de här var sista gången så avslutade vi med att hoppa ett räcke på cirka 1-1,10m. Han var super  och lysnade bra och hoppade riktigt fint:D
 
 

Hiss elr Diss?

Grimma i nylon och fleece komplett med bomullsgrimskaft i brunt. Grimman har snabbhake och är justerbar på båda sidor samt runt nosen, finns i tre olika färgkombinationer i storlek ponny - cob - full. Här brun / ljusbrun. Flera KL detaljer och brodyrer.
 
Tycker denna grimma var grymt snygg!! Älskar när grimmor har sådant ludd för nack/mule. Tycker även att de är bra att man kan justera den på båda sidorna och under mulen. Men hade ALDRIG  köpt den för 599.
 
Vad tycker ni? Hiss elr Diss
 
Finns på:http://www.filippasridsport.se/

Ändringar!! vecka 50

Månda:Vila
 
Tisdag:Uteritt
 
Onsdag:inne
 
Torsdag:Uteritt
 
Fredag:Nizarträning dressyr
 
Lördag:Nizarträning hoppning
 
Söndag:Nizarträning hoppning Vila
 
 
Brallis har gått väääldigt hårt dom senaste helgerna så ska bara rida två pass... Vill ju inte att han ska över ansträngas;)

Rusticates Carlo Nizar träning 14 december

Fixade vanliga med Brallisen<3
 
Var ju Nizar träning dressyr som stod på dagens schema. 
Började med uppvärming i alla gångarter. I skritten så var lite emot stretig och ville inte riktigt jobba. I traven så var han vääldigt springig och lyssnade inte tillbaka så bra. I galoppen var han rund, men inte som han brukar vara. 
Sen började vi med massor av övningar, röra på ena benet och låta andra var still och inte röra sig/spänna sig alls!!
Tog även ut båda knäna från sadeln. Gjorde de här i skritt ochmåste verkligen träna på att bär jag rör tex min hand ska jag inte spänna mig i andra elr nån annanstans. Brallis var väldigt spännd, inte van? Han tittade hela tiden konstigt på mig som att säga"Vad gör du?" Haha sööööt poa;) Men vi skulle ju också göra samma sak i trav men de var alldeles för mycket för Brallis.. Han travade på stressat framåt, så vi tog de i skritt ist.
 
Sen skulle vi även göra "jorden runt". Först stilla sen i skritten. När vi stod still var han väldigt fundersam och undrade vad jag höll på med ännu mer. När vi skrittade och gjorde jorden runt så var han spännd och såg ut som om han skulle sticka iväg när som helst men han skötte sig fin,fint^^ Jorden runt gick ju bra eftersom de har man ju gjort många ggr på nybörjar lektioner osv.
 
Sen skulle vi även stå i lätt sits. Började i skritten och han förklarade hur vi skulle ta kraft först från tårna sen till knät och sist till höften. Gjorde de i båda varven och Bralle blir ju väldigt avslappnad när man står i lätt sits på han så då lungnade han ner sig lite. Gjorde så i traven också och då var han lungn och avslappnad, men upplevde han ovanligt hård i munnen. Tror att de var för att han varit ganska "stressad" när vi gjorde våra balans/rölighets övningar.. Men han blev mjukare efter ett tag. Vi gjorde de också i båda varven. Sen gjorde vi de i galopp också. Då kom han till sin fina form igen. Han trampade under sig och jobbade väldigt bra;) Sen skulle vi även sitta tre och stå upp tre. Han var lite fundersam först varför jag satte mig ner men sen hade han även formen där. Skulle sen stå 5 och sitta 2. Gick väldigt bra och poan var sååå fin^^
 
Skulle sen också även ta stigbyglarna och släppa dom och ta dom igen. Först så gjorde vi de stilla för att få in en teknik om hur man skulle göra och sen provade vi i skritt också. Tyckte inte de var speciellt svårt(har alltid gjort så utan att tänka på de;) Vi skulle också göra de i traven tyckte inte de blev något svårare förutom att Bralle är väldigt jobbig att sitta på. Men vi skulle först släppa vänster stigbygel och fånga den igen. Gjorde också samma sak med höger sen. Sen i galoppen gjord evi samma sak som i traven. Brallis var lite spänd när jag släppte stigbyglarna så då blev de ingen form men han var väldigt lydig. Att släppa och fånga stigbyglarna har jag aldrig tyckte vara speciellt svårt, men de är ju bra att träna för om man skulle råka tappa den under någon tävling. Är nöjd med Bralles insats, han kämpade på bra med tanken på att han var så osäker. Är inte jätte nöjd över min insats därimot.. Känndes som om jag kunde bättre.. Men men jag ärju här för att träna;)
(A-c träning för ett tag sen)
 
 

Skolan

Sitter is kolan och drygar men slutar halv 2 idag så ska åka till stallet så snart efter de iallafall. Nästa vecka blire  värsta chill. Sluta efter lunch varje dag:D
 

Utveckling

Tittade på lite bilder och såg verkligen utvecklingen på min hoppsits. 
 
Då:
 
Nu:
 
Tycker Brallis har lärt mig en hel del på bara 4månader!! Saker som jag inte kommit framtill utan han.
 
Min lilla ängel<3
 

Rusticates Carlo 13 december

Jaha då har jag inte bloggat på ett anntal dagar igen.. Men ska skärpa mig och försöka ängna mer tid åt bloggen.
Har inga prov elr nåt nu innan jul så då kan ni få extra många inlägg;)
 
Fixade vanliga med Brallis<3
 
Red ut idag som planerat. Red själv ganska skönt ändå att bara njuta av tystnaden och att bara få va med Bralle;)
Red runt på bolki området i alla gångarterna. Red även lite på banan sen. Han var ganska spänd i skritten så gjorde  skänkelvikningar lite här och där för att han skulle slappna av och mjukna mer. I traven var han mjuk och fin så red bara på. Galopperade bara sista biten hem och släppte han på en jääätte lång raksträcka. Han älskade verkligen att få sträcka ut sig ordrentligt;)  På banan var han hur himla fin som helst och gick i fin form. Galopperade mest på banan och galopperade även i djupsnön. Han var riktigt fin och travade ner han sen innan jag skrittade av han:)

Vecka 50

Måndag:Vila
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Inne
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Nizarträning dressyr
 
Lördag:Nizarträning Hoppning
 
Söndag: Nizarträning hoppning
 
 
 

Vecka 50

Måndag:Vila
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Inne
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Nizarträning dressyr
 
Lördag:Nizarträning Hoppning
 
Söndag: Nizarträning hoppning
 
 
 

Dålig uppdatering!!!

Jaha nu har uppdateringen sjunkt till 0 igen. Ska skärpa mig och verkligen försöka hålla bloggens uppdatering under träning/tävling osv.
 
Senaste hänt:
 
Luciashow:Jag och Bralle var ju med på maskerad hoppningen. Gick hellt ok. Taggad poa med mycket energie men nolla iallafall;) 
 
JULEN:  Jag och Brallisen har fullt schema under heeela julen. 
 

Stallfridag

Ja idag har vi nån himmla dansuppvisning me skolan och vi hade genrep typ nyss och snart så ska jag gå dit igen..
Känns konstigt att inte gå till stallet haha;) men Moa har Bralle och han får vila sen imorgon ska jag försöka komma ner.. Om vi slutar tidigare såklart..