Rusticates Carlo Nizar träning 14 december

Fixade vanliga med Brallisen<3
 
Var ju Nizar träning dressyr som stod på dagens schema. 
Började med uppvärming i alla gångarter. I skritten så var lite emot stretig och ville inte riktigt jobba. I traven så var han vääldigt springig och lyssnade inte tillbaka så bra. I galoppen var han rund, men inte som han brukar vara. 
Sen började vi med massor av övningar, röra på ena benet och låta andra var still och inte röra sig/spänna sig alls!!
Tog även ut båda knäna från sadeln. Gjorde de här i skritt ochmåste verkligen träna på att bär jag rör tex min hand ska jag inte spänna mig i andra elr nån annanstans. Brallis var väldigt spännd, inte van? Han tittade hela tiden konstigt på mig som att säga"Vad gör du?" Haha sööööt poa;) Men vi skulle ju också göra samma sak i trav men de var alldeles för mycket för Brallis.. Han travade på stressat framåt, så vi tog de i skritt ist.
 
Sen skulle vi även göra "jorden runt". Först stilla sen i skritten. När vi stod still var han väldigt fundersam och undrade vad jag höll på med ännu mer. När vi skrittade och gjorde jorden runt så var han spännd och såg ut som om han skulle sticka iväg när som helst men han skötte sig fin,fint^^ Jorden runt gick ju bra eftersom de har man ju gjort många ggr på nybörjar lektioner osv.
 
Sen skulle vi även stå i lätt sits. Började i skritten och han förklarade hur vi skulle ta kraft först från tårna sen till knät och sist till höften. Gjorde de i båda varven och Bralle blir ju väldigt avslappnad när man står i lätt sits på han så då lungnade han ner sig lite. Gjorde så i traven också och då var han lungn och avslappnad, men upplevde han ovanligt hård i munnen. Tror att de var för att han varit ganska "stressad" när vi gjorde våra balans/rölighets övningar.. Men han blev mjukare efter ett tag. Vi gjorde de också i båda varven. Sen gjorde vi de i galopp också. Då kom han till sin fina form igen. Han trampade under sig och jobbade väldigt bra;) Sen skulle vi även sitta tre och stå upp tre. Han var lite fundersam först varför jag satte mig ner men sen hade han även formen där. Skulle sen stå 5 och sitta 2. Gick väldigt bra och poan var sååå fin^^
 
Skulle sen också även ta stigbyglarna och släppa dom och ta dom igen. Först så gjorde vi de stilla för att få in en teknik om hur man skulle göra och sen provade vi i skritt också. Tyckte inte de var speciellt svårt(har alltid gjort så utan att tänka på de;) Vi skulle också göra de i traven tyckte inte de blev något svårare förutom att Bralle är väldigt jobbig att sitta på. Men vi skulle först släppa vänster stigbygel och fånga den igen. Gjorde också samma sak med höger sen. Sen i galoppen gjord evi samma sak som i traven. Brallis var lite spänd när jag släppte stigbyglarna så då blev de ingen form men han var väldigt lydig. Att släppa och fånga stigbyglarna har jag aldrig tyckte vara speciellt svårt, men de är ju bra att träna för om man skulle råka tappa den under någon tävling. Är nöjd med Bralles insats, han kämpade på bra med tanken på att han var så osäker. Är inte jätte nöjd över min insats därimot.. Känndes som om jag kunde bättre.. Men men jag ärju här för att träna;)
(A-c träning för ett tag sen)
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo