Hoppning

Idag så var det hoppning och det gick väldigt bra! Han hoppade fint och de. Tränade på några linjer och svängar osv, tyckte han gick ganska bra, men mycket kvar att träna på.. Så är halv nöjd  med träningen, men grymt taggad till Boden så får väl se;)
 
 

Vecka 35

Måndag:Dressyr inne
 
Tisdag:Hoppning
 
Onsdag:Uteritt
 
Torsdag: Lättare pass inne/uteritt
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Hopptävling Boden LC, LB
 
Söndag: Hopptävling boden LB
 
Är grymt taggad på tävling nu så nu ger vi denna vecka gärnet!
 

Första skoldan

Ja idag var det första dan i skolan, vilket är väldigt otaggande. Inte blev det bättre när vi fick schemat eftersom vi går nästan varje dag till 10 över 3 och en dag går vi ända till 10 över 4! Vilket är sjukt långa dagar, sitter bara och funderar hur jag ska hinna med allt.. Att ha en ponny själv 7 dagar i veckna+ alla prov och tävlings,tränings helger..
Kmr inte ha någon fritid alls om jag vill höja upp mina betyg. Hoff nä nu ska jag inte klaga mer på mitt schema och mina långa dagar, haha;)
 
Red bäbisen inne i lilla ridhuset idag och fokuserade på lång och låg form så han skulle slappna av ordrentligt och verkligen arbeta med ryggen!
Gick väldigt bra! Han kom till den formen jag ville jobba han i ganska fort och sen tyckte jag att han höll sig bra i formen. Fast idag så ville han inte ut i ett av hörnen utan han drog upp huvudet och spände sig och tryckte ut sig, men bara i det hörnet och det fanns ingen grep,pall mm dära, trots att han har gått dära 1000ggr förut, konstigt var det iaf!
Men tyckte han annars kändes fin och mjuk.
 

Tillbaka

Nu har jag äntligen nät igen och kom hem idag från boden så har inte hunnit blogga.
Har varit i Boden med min kompis Stina som hästskötare åt henne och det gick väldigt bra, dom startade LB:1 och LC:2 och jag tyckte det såg väldigt fint ut dom kom 3:a i LB:n och VANN LC:n.
 
För övrigt har mår Bralle bra och vi ligger i hårdträning den hära veckan eftersom det är hopptävlingar i Boden och DM!! Så tuff vecka, men j*vligt taggad!
 
Sen börjar skolan imon, vilket inte är så kul, sommarlovet har gått fort, för fort. Känns som vi nyss sprang ut ur kyrkan och hade hela lovet framför oss.. 10 veckor, hur kunde det gå så fort? 
Aja den hära terminen ska jag satsa gärne med skolan,bloggen och Bralle! 
 

Uteritt på pigg ponny

Idag red jag ut på en väldigt pigg och överspeedad ponny! Han var på tårna och lite så dära lagomt fjantig och låtsades vara rädd! Men,men red iaf til tredje och imorgon taggar vi hoppning!

Kan inte lova någon bra uppdatering då min lillebrosa har tagit sönder nätet och http://blogg.se">blogg.se appen dampar


Förbygel

Har haft väldigt många frågor om varför jag rider Bralle med förbygel, vad den gör och varför jag har den.
 
Nu är det så att jag har en förbygel med martinagl alltså som man själv kan ta av när man vill!
Förbygel då hindrar sdeln från att glida bak vilket den kan göra i hoppningen och eftersom Bralle är en expert på att hoppa en ur sadeln så är det väldigt lätt hänt att den glider bak, så för mig hjälper förbygeln väldigt mycket!
Sen då varför jag har martingal och inte tar lös den? Det är för att han blir ibland spänd och drar upp huvudet så då hindrar martingalen att han  inte spänner sig så och då kmr han oftast själv ner och jobbar med ryggen!
Så för mig är förbygeln ett stort plus och tycker inte det är någon som tvingar ner hästen till att arbeta rätt utan att störa den destå mer!
 

Prov byta hästar

Idag red jag inte själv Bralle utan min kompis Lowa red han för att vi ska prov byta hästar så jag rider hennes ponny Faxen på torsdag:)
 
I alla fall tyckte jag ändå det såg bra ut för att vara första gången hon red han, han är ju ganska känslig och svår så det är ju en ponny som man helt enkelt måste lära sig och få han att lita på en. Alltså mycket beröm, mjukgörande och alltid aktivera han brukar oftast var nyckeln till han så hon fick jobba lite, men tyckte att han såg fin ut! :)
Hopade även upp och skuttade han eftersom på torsdag kör vi hoppning och imorgon är det ut som gäller och vill gärna köra markarbet innan jag hoppar!
Lowa fick även testa skutta lite på han vilket gick väldigt bra!
Inom snart kanske det kmr en till bildbom, beror på datan helt enkelt;)
 

Bildbomb bete 2013

 
 
Haha,inte lite skitig ponny inte ;)

Vilodag

Idag hade Bralle en välförtjänt vilodag så har varit ner för en stund sen för att mocka osv, tog även in han så nu står han nog och myser i sin box!
Förbered er för en bildbomb ikväll;)

Gällivareponnycup

Tänkte ta och göra en liten sammanfattning för helgen eftersom jag inte haft tid till att blogga där borta!
 
Lördag: Plaskblöt skitväder, men inget som stör min ponny destå mera, men på framhoppningen så red jag han fel och kraschade in i en oxer och då blev han väldigt osäker så på banan hade än inte så bra bjudning så det blev ett stopp.. Men det tar jag på mig. Kändes väldigt rist att han stannade i grunden i LC för det brukar han inte göra, men red uselt så vi får ta igen det om 2 veckor i boden;)
 
Söndag: Red LC,LB och i LC testade jag rida på ett nytt sätt alltså hallå om med vaderna och väldigt mjukt stöd i tygeln så det knappt kändes att man hade något i handen. Då satt jag helt plötsligt på en annan ponny och nu ska jag hålla fast vid den hära ridningen så tror jag att vi kommer komma väldigt långt!
Men på banan blev jag så pressad eftersom jag vet att vi lätt har en chans att bli placerad om vi håller nollan för Bralle är väldigt svängbar med vägvinnande galopp så då kmr vi förmodligen få en väldigt bra tid! Men hur som helst jagade jag över han på första och eftersom jag inte använde skänklarna så mycket på framhoppningen utan bara vaderna flög han iväg så man kan säga att han skenade runt banan och vi rev även ett hinder vilket jag lätt kan förstå.
 
LB:n var han jätte fin på framridningen och framhoppningen. Red precis likadant som framridningen till LC. 
På banan hoppade han dom två först sprången jätte fint och sen kom den dära svängen som vi har problem med och då så blev jag osäker och jagade hanså stoppade han såklart dära, sen hoppade han och vilken fart det blev på han.. Bralle blir ju väldigt osäker när han har stannat en gång och då sprang han bara så slutade på 8fel eftersom han rev i kombitionen, men är annars ganska nöjd för om inte jag hade jagat in han pådet hindret vet jag att vi hade varit nolla, men, men bara träna vidare.
 
Är helt ok nöjd över helgen jag har lärt mig mycket och ska även tänka på att jag inte rider LC, LB för helgen utan för att jag ska kunna utvecklas och ta hem placeringar i dom större klasserna senare!
 

Dagen

Idag åkte vi ju till gvare för att tävla! Så dagen har bestått av att packa,fixa och sitta i bilen. Stina har följt med som min lilla slav, hehe;) men de är jätte fint här och bralle står i boxen med hårgele upp till öronen eftersom han har några hårstrån som sticker rakt upp och vi flätade han idag så knoppar vi imon. Bralle mår för övrigt bra och njuter av uppmärksamheten på tävling!
Vet inte hur bra uppdateringen kmr bli men försöker hålla en ganska bra så länge inte blogg.se appen dampar;)

Ni får ingen bild för att blogg.se är cp


Verdeus Carbon Gel

Skyddet har en dubbel ventilation som ger perfekta förutsättningar för hästens ben. Vento har testats noggrant av bla Marcus Ehning. Hemligheten ligger i de innovativa lagren av material inuti skyddet: det innersta lagret, som har kontakt med hästens ben, är i tvåvägs-stretch för maximal komfort. 
Mellan-lagret är Aerox, microperfererad neopren, de mikroskopiska hålen är designade för att släppa igenom värmen från benet. 
Det yttersta lagret är ett särskilt 3D material med mesh, detta material underlättar för den varma luften att röra sig uppåt. Det stötdämpande skalet har ventilationshål nedtill där sval luft sugs in och ytterligare hål upptill där den varma luften trycks ut. 

Carbon Vento kombinerar skyddet från kolfiber och stötdämpande gel med fördelarna från den dubbla ventilationen. Värmen från hästens ben passerar genom det innersta och mellersta lagret och fördelas i 3D- meshen. Sval luft sugs in genom det nedre ventilationshålet tack vare hästens rörelser och trycker värmen, som samlats i 3D-lagret, uppåt och ut genom det övre ventilations-hålet. Ventilationen är alltså både horisontal - från insidan och utåt- och vertikal - från nederkant och uppåt: en innovativ teknologi, som för första gången används i benskydd! 

- Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor 
- Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan. 
- X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet. 
- Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar 'överbelastning' på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på
 
Har helt seriöst fastnat för dom hära, snyggaste benskydden på länge! Dom verkar ju också väldigt bra eftersom dom kyler benen, så ska nog försöka övertala mamma, mina andra är ju trots allt ganska slitna, haha;)
 Ni hittar dom på http://hepshop.e-butiken.se/?cat_id=60 för 1449kr

Tävlingsfix

Idag började jag dagen med att rida ut på min pigga,överspeedade ponny. Red runt tredje och lät han gå lite som han ville. Men kan säga att jag kommer ha en väldigt taggad ponny till G-vare speciellt som han har varit dom senaste dagarna.
Har också badat,packat osv så nu taggar vi! 
 

Godmorgon!

Ska snart sticka ner till stallet och rida min ponny. Tror jag rider ut idag och ska även packa transportskåpet, Bada bäbisen,Smörja och sånt. Åker imorgon på eftermiddan nångon och gud vad taggad jag är! Har inte varit på någon tävling på aslänge.
 
På tal om något helt annat så har ju Lowa fixat min desgin, hehe är inte så värst bra med det hära så aja. Nu är i alla fall bloggen fixad och min blogglust tillbaka så ni får förvänta er väldigt bra uppdatering!
 

Hejsan!

NU har Viktoria fått en sprillans ny blogg så nu är det bara att hon tar tag i bloggandet! Jag (Lowa) har fixat hela designen och skulle bli gudars glad om du ville följa mig på dessa två bloggar -> fldressyr.blogg.se och sldressyr.blogg.se uppdaterar på båda! :)

hoppträning för Pia

Idag stod det hoppninge på schemat så vakna tidigt och kravala sig till stallet, haha;)
 
I alla fall gick det super! Red runt andra bron som uppvärmning och han var pigg och fin. Tränade på lite lägre höjder och svårare linjer vilket jag behöver. Hoppade även på slutet 1m. Hoppade det som om de skulle vara 80 så är jätte nöjd! Nu taggar vi g-vare och förväntar oss i alla fall att nolla grunden!
Ni får en sån här liten lagom snabb bloggning, men ska fixa lite saker så vi hörs sen;)
våran första tävling i g-vare förra året
 

senaste dagarna

Har inte haft tid till att blogga dom senaste dagarna..
Men nu är jag tillbaka och Bralle har kommit hem och har börjat träna lite smått och han känns bättre än någonsin! 
Han har en energie som jag kan kontrollera och rida med, så han hoppar som en kanon. Helt seriöst så är han helt och hållet fin i dressyren,hoppningen så nu taggar vi G-vare om en vecka!
 

Sista dagen på bete

Idag var det absolut sista dagen på betet för min lilla ponny.
Red ut och badade en stund och det finns verkligen ingen härligare känsla än att galoppera på stranden!

Hur som helst var det och packa och städa idag kan säga att jag inte får igen transportskåpet.. Seriöst tror jag måste packa om.. Men i alla fall så är jag grymt taggad inför höstens träningar och tävlingar speciellt nu när målen ligger väldigt högt! Kommer såklart sakna poikki men just nu är jag väldigt taggad på ht!;)


people said you're wrong

 

Det här behöver jag träna på inom ridningen

Såklart behöver man ju träna på 1000 saker men här är några som jag mest behöver träna på och tänka på varenda gång jag rider:
 
Trycka av Bralle rätt när han ska hoppa av
När man rider en ponny som Bralle som kräver väldigt mycket måste man även trycka av han. Han väntar hela tiden när man rider mot ett hinder när han ska hoppa, ungefär så här:
-Ska jag hoppa,Ska jag hoppa? Hindret kommer närmare och då hoppar han nära eller stannar så det är där ifrån stoppen kommer. Och sen om han stannat/rivit en gång måste man alltid vara extra någran annars kommer han att stanna elr riva igen!
 
Att inte sjunka ihop
Är väldigt lätt för att bli framåt lutad och sjunka ihop vilket jag måste tänka på varje dag när jag rider.
 
Vissa vägar/svängar i LB 
Vissa svängar/vägar har varit väldigt mycket problem för oss, då jag blir osäker på vägen och ändrar ridningen! men blir att träna vidare på det så löser det sig!
 
Hålla bra flytt
Jag behöver också träna på att hålla ett bra flytt igenom hela banan samma galopp, inte sitta och plocka bort galoppen eller rida fram den utan att bara rida i samma tempo!
 
När dom har 4 sakerna börjar lösa sig, då smäller det!;)
 

Min hoppe hund


Work hard and live free

Idag så steg jag upp med tuppen för att släppa ut ponnysarna, allt för dessa djur. Bralle har vila idag så fixade allt på morgonen så jag inte behöver åka ner igen.

Sen har jag ju börjat träna som en tok dom senaste dagarna! Så idag så joggade jag runt först bron och sen var det bara hem igen för att köra styrke.
Förjävligt jobbigt men skönt när det är över, så nu står träning,träning på mitt schema också så kanske det bli sm mån dag för mig också!;)

Nä, men ska jag hoppa i duschen och sen chilla med ansiktsmask, så hare bra!


Badkruka till Ponny

Idag så red jag barbacka igen eftersom Bralle har fått myggbet där sadelgjorden sitter, så de är bara och bita ihop och rida barbacka!
Skrittade mest men travade och galopperade också. Både Faxen och Bralle var pigga och glada. 
Red även sen ner och badade och kan säga att om jag hade jätte mycket päls och solenstekte skulle jag typ kasta mig ut i vattnet, men nej. Här doppar vi benen.. Kan säga att jag äger en av dom mest lustigaste ponnyerna, älskar att duscha och hatar att bada. Får inte ihop det.. Men aja ponnyn sköte sig och han förtjänar ju trots allt att njuta av den lilla sommaren som är kvar!
 

Tävlingar HT-2013

Om allt går som planerat tänkte jag ta och åka på dom hära tävlingarna i höst:
 
Ridklubben Dundret(GällivareHoppet ponnycup)
2013-08-17, 2013-08-18
 
Bodens Ridklubb(Lillaryttarspeln 2013 med DM ponnyhoppning)
2013-08-31, 2013-09-01
 
Luleå Ryttarförening
2013-10-05, 2013-10-06
 
Luleå Ridklubb(Kuriren Mästerskapen 2013)
2013-11-09, 2013-11-10
 

Om allt går bra och så så kommer jag hoppa i alla fall LC, LB annars får vi väl se, men sjukt grymt taggad på att åka ut och tävla, träna och allt! Taggar hösten 2013!!;)
 

Fattar ingenting..

Seriöst vem kom på det hära med hur man lägger in header osv. Fattar ingenting, när man väl har lyckats skarpa ihop något så kan man inte lägga in den på bloggen utan att den typ dampar sönder. Den blir först för stor och sen för liten.. Men aja ni får stå ut med den tills jag hittar nån som kan göra en, haha! 
 

Ponnyns

Idag så red jag ut Bralle med Jeanette och Faxen och kan säga att jag satt på en av jordens piggaste ponnyer.. Är så sjukt jobbigt i bland när han börjar bli då dära över hyper. Man försöker få han som när man rider dressyr, men när man rider ut är han någon annanstans.. Jätte jobbigt att han håller på så mycket, men, men. På onsdag åker B till klubben och då blir det ordentlig träning!


Tränare

Har haft väldigt tjorvigt inte med tränare den senaste tiden eftersom min gammla tränare inte passade mig och Bralle.. 
Så rider nu för några andra tränare vilket jag tror kommer bli super bra! Tror att både jag och Bralle kommer komma väldigt långt och få lite "ny start" till hösten. Så det här är alltså tränarna jag kommer rida för:
 
Hoppning: Pia Brynefall, Anna-Clara Petterson, Nizar K. Karanouh
 
Dressyr: Eva Taver, Nizar K. Karanouh
 
 

Småskutt på pigg ponny!

Som sagt kom jag hem igår och red Bralle idag. Gud typ älskar min ponny så arbetsvillig och pigg och fin. Han arbetar nu mera i rätt form och jobbar korekt och det gör en väldigt taggad till alla träningar, tävlingar mm. Ska bli väldigt kul att kunna rida ett ordrentligt dressyrpass eftersom i poikki finns ingenstans att rida ordrentligt för utom en liten äng som slutar uppåt. Så därför är det väldigt svårt att kunna arbeta han rätt i galoppen då han gärna vill bli lång och låg, vilket igentligen är väldigt bra eftersom han är väldigt svankrygg och behöver jobba med ryggen mycket. Men i alla fall hade de ju kanske varit bäst om han gick helt korekt men går inte att göra nån volt eller liknande så kommer inte riktigt åt han då. Sen byggde Jeanette och Emilia upp ett litet räcke som jag skuttade över några ggr. Är sjukt taggad på träningar och tävlingar! Ponnyn går super nu och är verkligen helt 100% fin. Nu fattar jag vad alla menar med att allt löser sig när man hittar knapparna. För exakt en månad sen trodde jag att jag aldrig skulle få Bralle att hoppa bra med rygg eller gå i en korekt form, Nu så går han i korekt form och hoppar med ryggen, men vet han han kan hoppa så himmla mycket bättre än han gör nu så bara träna,träna och träna. 
 
Har ja någonsin berättat att jag har världens mysigaste ponny? Han hade dragit av sig grimman och såklart någonstans på ett typ omöjligt ställe.. Hittade inte den så satte upp utan grimma och skrittade in han, haha han är så söt vet precis vart han ska;) Helt sjukt vad snäll han är, han låter mig göra precis vad jag än vill med han så länge det inte är läskigt som att klippa öronen.. Aja hur som helst ville bara säga att jag har världens gulligaste ponny!
(Kommer nya bilder snart)

Prestige Paris

Har ju ganska länge tittat på en ny hoppsadel eftersom jag har för långa ben för min som jag har nu. Har därför tittat runt på lite sadlar och testade en sadel på Bralle i sundsvall och de var Prestige Paris som satt väldigt bra på han så ska kolla runt på några flera sadlar först, men är väldigt sugen på att köpa den eftersom den är väldigt fin!
 

Hemma igen!

Har ju varit i Piteå med Emilia och Stina så har inte haft tid och blogga men nu är jag tillbaka igen!

Ska först till stallet vid 5 så tänkte gå ut och jogga snart och ska försöka göra några tidsinställda inlägg snart;)