Rusticates Carlo 2 Januari

Sorry för useluppdatering men var hos Moa igår och hade noll tid för bloggen..

Blev också lite ändrade planer idag och red för Hello ist för att rida själv;)
Red inne dressyr och när vi värmde upp så kändes han inte alls bra i skritten och traven.. Han var både spänd och försökte mer springa iväg från mig än att arbeta ordentligt. Fick tag på han men kändes fortfarande inte bra..

När vi började med övningen så kändes han helt ok vi var på volten vid A och skulle först flytta ut bakdelen sen flytta in den och sen skulle vi även rida dom raka på volt spår. När vi skulle flytta in baken(gjorde de i trav) så ville han först springa iväg men när jag tog förhållning på ytter tygeln så började han slappna av och arbeta mycket bättre. De kändes som de kunde ha varit bättre mer tydlig flyttning än vad de var, men med tanken på att traven inte är den lättaste så är jag ganska nöjd;) skulle ju sen flytta in bakdelen och tyckte de funkade mycket bättre på han. Han var fortfarande lite springig men efter att jag förhållt honom på yttertygeln så fick jag igenom det jag ville. Fortfarande ingen wow känsla men mycket bättre än att flytta ut iallafall;) sen när vi skulle rida rakt på böjt volt spår så fick jag inte riktigt med bogen utan den var lite vars den ville;) men annars var han jätte fin och började söka sig neråt och arbeta i vissa stunder fick jag faktiskt en ganska fin form på han och när vi sen skulle öka traven så kändes de verkligen wow, han var så lätt på steget och mjuk i munnen. Utan att springa iväg eller korva ihop sig;) sen skulle vi fatta galopp och göra samma sak i galoppen och de ärju hans bästa gångart så de känns ju alltid bra med han där;) dock så flyttade han inte så mycket men de ska vi öva på;) tyckte han höll en fin form och flyttade mer än i traven iallafall. När vi skulle rida dom raka sån fick både jag och bralle jobba ganska hårt på de, men tillslut så gick de super och han var verkligen super!!:) han är så otroligt mjuk och följsam i galoppen så därför borde de bara finnas galopp,haha;) men sen efter vi gjort de så gick vi ut på fyrkants spåret och gjorde skänkelviknigar på långsidorna. Han var faktiskt inte alls fin.. De blev mer öppna än skänkelviknig så nja är inte så jätte nöjd men på slutet gick han ändå ganska bra och jag är nöjd över de iallafall;)

De som jag måste tänka på är att sitta rakt i sadeln, vill gärna luta åt nån sida när jag flyttar han så de måste jag tänka på.

Idag har de varit fullt upp, bralles man har klippts och de blev rent ut sagt förjävligt.. Tänker aldrig mer klippa den på nått annat sätt än mitt sett, haha ne men iallafall inte på de sättet;) Brallis har också tvättats eftersom han ska rakas imon, han har blivit en liten Teddy Björn;)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo